80-jarige vrouwelijke Belgische autosportlegende gaat F1 rijden

Meteen goed voor een plaatsje in het Guinness Book of Records

Je bent nooit te oud om dromen waar te maken. Wie daar nog aan twijfelt neemt best eens contact op met Christine Beckers, een ware legende in de Belgische autosport. Ze maakte haar debuut in 1966 in het NSU-rall en werd zesvoudig Belgisch kampioene. Een rolmodel voor veel vrouwen in de autosport zoals bijvoorbeeld Sarah Bovy, een van de leading ladies van ‘Iron Dames’. Daarnaast won ze onder meer driemaal de ‘Coupe des Dames’ in Parijs-Dakar, werd ze er 5e in de ‘overall’-eindstand in 1984 en scoorde ze ook het hoogste schavotje tijdens de 24u van Le Mans in 1974 in de categorie tot twee liter.

Bij Christine, 80 jaar ondertussen, blijft benzine door de aderen stromen en haar passie en honger naar snelheid en sensatie zijn nog niet gestild, integendeel. Daarom heeft ze besloten om te proberen haar naam in het Guinness Book of Records te schrijven, door de oudste vrouw te worden die in een moderne Formule 1-wagen rijdt. Een waanzinnige droom die gaat uitkomen op 21 juli 2024 op het Circuit Zolder. Zo zal ze plaatsnemen in een Arrows BMW A8 die voorheen werd bestuurd door drievoudig Belgisch Grand Prix-winnaar Thierry Boutsen, die tevens als de beschermheer van de recordpoging zal fungeren.

Naast deze recordpoging zijn er nog evenementen die een terugblik aan haar carrière in de verf zetten. Zo zal ze ook de vijftigste verjaardag van haar overwinning in de 2-liter categorie tijdens de 24 uur van Le Mans vieren. Dit zal gebeuren in Le Mans tijdens de week van de 24 uur van 10 tot 15 juni 2024 waar Christine aan het stuur zal zitten van een Chevron B23. Tegelijkertijd wordt er een vitrine met een eerbetoon aan haar geopend in de Hall of Fame van het 24h du Mans Museum.

En dat is nog lang niet alles. Om de vijftigste verjaardag van haar broer Lucien ‘James’ Beckers’ overwinning in de Coupe du Roi* tijdens de 24u van Spa uit 1974 te vieren zal ze op 29 juni 2024 in een Alfa Romeo 2000GTV, die identiek is gewrapt als het exemplaar in 1974, rijden, in de historische race die voorafgaat aan de 24 uur van Spa.

Deze drie evenementen vormen samen de “Triptyque Magique”. Meer info? Dat vind je HIER.

(*) De beste fabrikant tijdens de 24u van Spa-Francorchamps wint de Coupe du Roi, wat niet noodzakelijkerwijs de racewinnaars zijn. De beker wordt gewonnen door de fabrikant met de meeste punten, verzameld door auto’s die door dezelfde fabrikant zijn gemaakt.

You May Also Like

Red Bull atleet racet zich tot op hoogste gebouw ter wereld (video)

Straf gastje, die Sam Sunderland… Als je als atleet bij Red Bull binnen bent ...

MenStyle Road Test: Toyota Corolla TS

Na de heerlijke Toyota Supra was het de beurt om een andere Japanner op ...

Gezocht: 2 modellen om te gaan shooten in Spanje voor Vlaams lingeriemerk Shartelle

Who’s in? Al altijd gedroomd om model te staan in het buitenland? Lingerie “Shartelle” en ...