Dit is het uitzwaaimodel van de Lamborghini Aventador

Dankjewel en merci! 

Lamborghini trekt met de LP 780-4 finaal een streep onder zijn succesverhaal, de Aventador. Deze laatste krijgt dan ook het beste mee uit alle diverse versies die er afgelopen tien jaar geproduceerd zijn. Of zelfs nog beter! Zo perst de LP 780-4 maar liefst 780 pk uit de V12, oftewel zo’n 10 pk meer dan de SVJ maar wel zonder veel opzichtige spoilers en vleugels… een pure Aventador dus.

Het zal ook een exclusief speeltje zijn daar er wereldwijd ook maar 600 stuks van zullen gemaakt worden, 350 coupés en 250 roadsters. Een vierwielaangedreven speeltje dat in 2,8 naar 100 spurt en doorsnelt tot maar liefst 355 km/u. Een speeltje ook dat houdt van hoge toeren met als bewijs dat zijn maximumkoppel (720Nm) pas ligt bij 6.750 tpm.

Remmen doet dit geweld, hoe kan het ook anders, koolstofkeramisch. Dat moet een stop van 100 km/u naar 0 in minder dan 30 meter doen lukken.

Conclusie: De LP 780-4 Ultimae, het ultieme uitzwaaimodel, combineert het beste van de SVJ en de S met een puur design en is (mogen we dat jammer vinden?) de laatste Lambo met een V12 zonder drukvoeding of elektromotor…

En omdat beelden meer zeggen dan woorden…

You May Also Like

MenStyle Roadtest: Subaru BRZ

Een geslaagde ontmaagding… We moeten het niet ontkennen…een eerste keer blijft in het geheugen ...

Comeback door grote poort voor Hummer… maar 100% elektrisch

Van een ommezwaai gesproken… We hadden het al eerder horen waaien en jullie al ...

MenStyle Road Test: Audi RS6 Avant (2020)

“Probably the best car in the world” Een slogan uit onze mond die kan ...