Deze Rolls-Royce Boat Tail kost je alle ribben uit jouw lijf

En waarschijnlijk ook nog een pak meer…

Een jacht op wielen, anders kunnen we het niet omschrijven, die Rolls-Royce Boat Tail. Met zijn achterdek inclusief koelkasten, uitklapbare parasol en krukjes uit carbon voel je je als kapitein op een luxejacht.

Als basis werd de de nieuwe Rolls-Royce Phantom gebruikt, of zowat de onofficiële opvolger van de Phantom Drophead Coupé mocht deze geen opvolger kennen natuurlijk. En zoals het voor een luxeslee hoort, zal je een brede en vooral lange garage nodig hebben om deze vierzitter te stallen. Hij is dan ook maar liefst  5,90 m lang.

Onderhuids vinden we de gekende 6,75 liter-V12. Goed voor 563 pk op de achterwielen. En wie zegt dat hij een exclusieve wagen heeft, heeft deels gelijk. Zo zullen er slechts drie exemplaren gebouwd worden, maar wel drie die volledig handmade op maat van de klant zullen gemaakt worden, op de 1.813 specifieke onderdelen van deze Boat Tail na natuurlijk.

Leuk detail is de ‘hospitality suite’ die automatisch opengaat bij een hoek van 15 graden. Dit bevat twee koelkasten, waaronder één voor champagne. Eten en drinken doe je trouwens met een op maat gemaakt bestek en servies van Christofle. Verder zien we ook twee carbon krukjes en een parasol die uitsteekt vanaf het achterdek.

Kostprijs? Voorlopig onbekend al lieten ze bij Rolls-Royce uitschijnen dat het een pak meer zal zijn dan de 2017 Sweptail, die werd geschat op 10 miljoen pond. Mocht je er toch aan twijfelen er eentje te bestellen, lijkt ons een budget van om en bij de 20 miljoen Pond in de richting te zitten.

 

You May Also Like

Wat als Hermès een Bugatti Chiron onder handen neemt?

Nog exclusiever… Slechts 500 stuks van de Chiron zullen er ooit in totaal van ...

MenStyle Road Test: Audi RS3

De ideale driftkikker… en dan hebben we het niet alleen over de kleur Of ...

VW-groep, Mazda en Volvo sturen kat naar 99e Autosalon Brussel 2022

Geen Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Volvo en Mazda We pinken een ...