Next level: Bentley Continental GT W12 Speed

What’s in the name

Een kleine drie jaar na zijn lancering mag de Bentley Continental GT de supersnelle Speed-versie verwelkomen. Ook deze variant rekent op de bekende W12-krachtbron, zij het dat dit 6 liter-blok de spierballen extra laat rollen en zo het piekvermogen naar 659 rasechte volbloedpaarden stuwt… of zowat 24 paarden meer dan de vorige generatie Continental GT Speed. Deze krachtsexplosie zorgt ervoor dat deze Bentley in 3,6 seconden naar 100 km/u vliegt en stopt met versnellen bij een topsnelheid van 335 km/u.

En zoals we de Speed-versie kennen, is het niet enkel de motor en de software die is aangepakt. Zo pleuren ze er een gerobotiseerde achtbak met dubbele koppeling in die twee keer zo snel schakelt als diegene in de ‘normale’ W12-versie. Ook het geluid is iets rauwer, luider,… en wat ons betreft mooier.

Een aangepast onderstel zorgt dan weer dat alles nog scherper, sneller en dynamischer wordt… en leg de nadruk maar op ‘nog’ want de klassieke versie deed het al verre van slecht. En belangrijk, zonder in te boeten aan comfort. Het blijft dan ook een Bentley.

 

 

You May Also Like

MenStyle Road Test: Audi RS6 Avant (2020)

“Probably the best car in the world” Een slogan uit onze mond die kan ...

F1-held Charles Leclerc knalt tegen 240 km/u in Ferrari door straten van Monaco

Geen GP van Monaco dit jaar?  Dat houdt me niet tegen moet onze F1-held ...

Boze Vettel zet zijn volledige Ferrari-collectie te koop

De liefde is nu helemaal over… Het moest ervan komen. Hoewel ze het naar ...