Next level: Bentley Continental GT W12 Speed

What’s in the name

Een kleine drie jaar na zijn lancering mag de Bentley Continental GT de supersnelle Speed-versie verwelkomen. Ook deze variant rekent op de bekende W12-krachtbron, zij het dat dit 6 liter-blok de spierballen extra laat rollen en zo het piekvermogen naar 659 rasechte volbloedpaarden stuwt… of zowat 24 paarden meer dan de vorige generatie Continental GT Speed. Deze krachtsexplosie zorgt ervoor dat deze Bentley in 3,6 seconden naar 100 km/u vliegt en stopt met versnellen bij een topsnelheid van 335 km/u.

En zoals we de Speed-versie kennen, is het niet enkel de motor en de software die is aangepakt. Zo pleuren ze er een gerobotiseerde achtbak met dubbele koppeling in die twee keer zo snel schakelt als diegene in de ‘normale’ W12-versie. Ook het geluid is iets rauwer, luider,… en wat ons betreft mooier.

Een aangepast onderstel zorgt dan weer dat alles nog scherper, sneller en dynamischer wordt… en leg de nadruk maar op ‘nog’ want de klassieke versie deed het al verre van slecht. En belangrijk, zonder in te boeten aan comfort. Het blijft dan ook een Bentley.

 

 

You May Also Like

2023 wordt het jaar van de nieuwe (elektrische) BMW 5 Reeks

De 8e generatie BMW kondigt de achtste generatie van zijn immens populaire 5 Reeks ...

Dit is de langverwachte Alfa Romeo Tonale

Wij zijn nu al fan  We waren twee jaar geleden één van de eerste ...

Hier is Ferrari’s langverwachte SUV, de Purosangue

Hij laat maar liefst 725 paardjes steigeren  Als je weet dat tegenwoordig meer dan ...