Audi A8 krijgt een facelift

Een opfrisbeurt…

Daar waar menig model wel eens een detoxkuur, botoxsessie en zelfs een facelift ondergaan, is dat bij auto’s niet anders. Zo wordt een automodel na verloop van tijd ook wel eens onderhuids en aan de carrosserie aangepakt. Betere prestaties en een strakkere en scherpere look, weet je wel?

En dat is niet anders bij de Audi A8 die na vier jaar een opgefriste neus, nieuwe technologie en wat extra luxueuze hebbedingetjes krijgt. We zien vooral veel chroom en een neus die wordt gekenmerkt met een brede grille en Digital Matrix LED koplampen. Achteraan vinden we lichten met OLED technologie. Makkelijk parkeren doe je met het Remote Park Assist Plus. Er is ook een ruimere keuze in kleuren. Zo komen er, los van het haast ongelimiteerde Audi Exclusive, vier extra metaalkleuren en vier matte tinten hun weg naar de A8. Binnenin vinden we (vaak optioneel) nieuwe hebbedingetjes, vooral gebaseerd op luxe en comfort, terug zoals bijvoorbeeld brede infotainmentschermen en B&O speakers.

Onder de motorkap vinden we het klassieke gamma, allemaal gekoppeld aan een quattro vierwielaandrijving en achttrams-automaat, terug. Zo is er de:
– 50 TDI (3.0-liter V6 diesel, 286 pk)
– 55 TFSI (3.0-liter V6, 340 pk)
– 60 TFSI (4.0-liter V8, 460 pk)
– 60 TFSI e (plug-in hybride 3.0-liter V6 met elektromotor, 462 pk)
– S8 (4.0-liter V8, 571 pk)

De A8 komt rond de jaarwisseling en zal een vanafprijs kennen van 94.700 euro (A8 50 TDI quattro). De A8 60 TFSI kost je minstens 110.750 euro en de S8 staat in jouw garage vanaf 143.770 euro.

 

You May Also Like

Deze 50 merken komen toch naar Autosalon van Brussel

Het zag er even beroerd uit… Febiac, organisator van het salon van Brussel, heeft ...

Land Rover Defender breidt uit met dikke V8 of als ruwe Outbound

Heerlijk… Eén van onze leukste testen afgelopen jaar? De nieuwe Defender. De laatste en ...

Dit zijn enkele blikvangers van de Zoute Grand Prix 2021

We weten wat te doen komend weekend We hebben wat met de Zoute Grand ...