Montblanc Explorer Ultra Blue, het geurtje voor de avontuurlijke man die tegen heilige huisjes durft schoppen

Blauw, de kleur van lucht en water, van gletsjers en uitgestrekte meren…

Sinds het in 1906 tekende voor een ware revolutie in de schrijfcultuur, wist Montblanc, een synoniem van ambachtelijke en creatieve uitmuntendheid, de grenzen van de innovatie voortdurend te verleggen. Vernuft en verbeelding blijven de drijfveren van Montblanc, dat die ambachtelijke uitmuntendheid vandaag tentoonspreidt in een waaier aan producten: schrijfinstrumenten, horloges, lederwaren, accessoires, nieuwe technologieën… en sinds 2019 ook een parfum.

Blauw vormt ook dé inspiratiebron van het nieuwe parfum van Montblanc, een merk dat zich al bijna 115 jaar opwerpt als trouwe metgezel van al wie graag de wijde wereld intrekt. Een kleur die gloort aan de horizon van elke avonturier en uitnodigt tot ontdekken en verkennen. Explorer Ultra Blue is dan ook een onweerstaanbare lokroep om onze zin voor avontuur de vrije loop te laten en mee te gaan op een olfactorische reis.

Het is de nieuwste telg uit de Explorer-collectie, in 2019 door Montblanc gelanceerd om hulde te brengen aan zijn rijke erfgoed en zijn passie voor avontuur. Die Explorer-collectie, na de iconische Legend-collectie de tweede pijler van de parfumtak van Montblanc, slaat sterk aan bij een jonge, avontuurlijk aangelegde generatie. Een generatie die tegen heilige huisjes durft te schoppen en haar stempel wil drukken op de wereld.

In de aanzet pakt Montblanc Explorer Ultra Blue uit met een heldere en verkwikkende blend van Italiaanse bergamot, uiterst kostbare citrusvruchten en een snuifje roze peperbes, waarvan de friskruidige toets met houtachtige facetten doet denken aan peper en elemihars. In het hart van de creatie klopt een aquatisch akkoord, ontsproten aan de ontmoeting van citrusvruchten met toetsen van ozon en water. Het ademt de frisheid van een alpenlandschap dat door een zacht briesje wordt beroerd. De koele, aquatische, zilte en jodiumrijke ozontoetsen contrasteren met die van grijze amber.

Uiteraard kan deze blend niet in een gewone flacon maar wel eentje die volop put uit het Europese vakmanschap van Montblanc, dat zowel in Duitsland als in Italië en Frankrijk verankerd is. Zo wordt het beschermende hoesje rond de flacon van Explorer Ultra Blue met de hand geassembleerd door de Montblanc-pelletteria in Firenze. Het kreeg een elegante textuur van Saffiano-leder, dat al sinds 1926 wordt gebruikt voor de lederwaren van het merk, en is versierd met het Montblanc-embleem, vervaardigd in het Hamburgse atelier van het bedrijf. In de gekartelde dop uit gepolijst wit metaal staat elegant de naam “Montblanc Explorer” geëtst.

De flaconbodem in dik en zwaar glas getuigt van de extreme zorg voor details en de strenge eisen die het merk zichzelf oplegt inzake design en kwaliteit. De zes ijzige punten van de iconische Montblanc-ster echoën naar evenveel gletsjerhellingen die samen die besneeuwde top van de Mont Blanc vormen. En omdat dit een parfum is voor avontuurlijke zielen, zit het vervat in een reisflacon van 30 ml, een handig formaat om altijd en overal mee te nemen.

Met Explorer Ultra Blue schrijft Montblanc een nieuw en boeiend hoofdstuk aan het Explorer- avontuur. Het merk nodigt ons uit voor een onvergetelijke expeditie naar ongerepte gebieden en uitgestrekte bergmeren, om daar te genieten van de pure frisheid van het intense blauw in de natuur… En dat alles via een nieuw en zinderend parfum.

Voor zij die met dit frisse geurtje de wijde wereld in willen trekken moeten nog even wachten tot 3 mei. Dan is het verkrijgbaar bij Ici Paris XL, Galeria Inno en enkele onafhankelijke parfumerieën.

Foto’s: Montblanc via ‘A Luxury Approach’

 

You May Also Like

Tod’s en Lamborghini lanceren ultieme driving loafers

Het gaspedaal in alle luxe indrukken Achter het stuur kruipen van een bliksemsnelle Lamborghini ...

Frank Sinatra’s Villa Maggio vindt geen eigenaar ($4.250.000)

En neen, het is niet in New York… “If I can make it there, I’ll ...

Rihanna toont trots haar nieuwe lingeriecollectie Savage x Fenty

Een tip voor jouw vrouw, lief, bijslaap, Tinderdate? Wie kent Rihanna niet? De ster ...