Aston Martin Vantage F1-edition, de straatlegale safety car

Slim gezien

Onder leiding van de Canadese miljardair Lawrence Stroll (die zijn fortuin maakte als voormalig eigenaar van Michael Kors en mede-investeerder van Tommy Hilfiger) werd de F1-renstal Racing Point omgetoverd tot het Aston Martin fabrieksteam. Dat team heeft een boze en viervoudigde Wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel kunnen strikken die overstapt van Ferrari. Naast Vettel zal ook Lance, het zoontje van én halve Belg, Stroll een zitje krijgen.

Maar niet alleen een heus fabrieksteam, ook de Safety en de Medical Car zullen uit Silverstone komen. Slim de dames en heren bij Aston Martin zijn, laten ze het niet na om op basis van deze twee wagens ook een straatlegale versie op de markt te brengen, de Aston Martin Vantage F1 Edition.

Deze Vantage is verkrijgbaar als Coupé of als Roadster, exclusief zwaailichten en veiligheidsapparatuur natuurlijk. Wél inclusief  alle veranderingen aan het onderstel en de motor die Aston Martin deed bij de safetycar. Zo produceert de 4.0 liter V8, net als de safetycar, 535 pk (waar de standaard Vantage nog 500 pk levert). Een spurtje van 0 naar 100 doet hij in 3,6 seconden (3,7 seconden voor de Roadster) en stoppen met versnellen doet hij pas bij 314 km/u (305 km/u voor de roadster).

Volgens Aston Martin is de Vantage F1 Edition de beste Aston voor op het circuit tot nu toe zonder daarbij te moeten inboeten op de inzetbaarheid op de openbare weg. Over de openbare weg gesproken, daar zal hij voor het eerst te zien zijn in mei. Kostprijs? Zo’n 162.000 euro.

You May Also Like

Mazda 3 ontketent oorlog in middenklasse

Een concurrent om rekening mee te houden!  Middenklassers…een segment dat zwaar onder druk staat, ...

Porsche lanceert met Targa 4S Heritage design een verzamelobject

Voor wie een gewone Targa niet goed genoeg is… Afgelopen week lieten we je ...

Science Fiction pick-up? Hier is de Tesla Cybertruck

Back to the future… Bij fans van science fiction-films uit de jaren ’80 en ...