Aston Martin Vantage F1-edition, de straatlegale safety car

Slim gezien

Onder leiding van de Canadese miljardair Lawrence Stroll (die zijn fortuin maakte als voormalig eigenaar van Michael Kors en mede-investeerder van Tommy Hilfiger) werd de F1-renstal Racing Point omgetoverd tot het Aston Martin fabrieksteam. Dat team heeft een boze en viervoudigde Wereldkampioen Formule 1 Sebastian Vettel kunnen strikken die overstapt van Ferrari. Naast Vettel zal ook Lance, het zoontje van én halve Belg, Stroll een zitje krijgen.

Maar niet alleen een heus fabrieksteam, ook de Safety en de Medical Car zullen uit Silverstone komen. Slim de dames en heren bij Aston Martin zijn, laten ze het niet na om op basis van deze twee wagens ook een straatlegale versie op de markt te brengen, de Aston Martin Vantage F1 Edition.

Deze Vantage is verkrijgbaar als Coupé of als Roadster, exclusief zwaailichten en veiligheidsapparatuur natuurlijk. Wél inclusief  alle veranderingen aan het onderstel en de motor die Aston Martin deed bij de safetycar. Zo produceert de 4.0 liter V8, net als de safetycar, 535 pk (waar de standaard Vantage nog 500 pk levert). Een spurtje van 0 naar 100 doet hij in 3,6 seconden (3,7 seconden voor de Roadster) en stoppen met versnellen doet hij pas bij 314 km/u (305 km/u voor de roadster).

Volgens Aston Martin is de Vantage F1 Edition de beste Aston voor op het circuit tot nu toe zonder daarbij te moeten inboeten op de inzetbaarheid op de openbare weg. Over de openbare weg gesproken, daar zal hij voor het eerst te zien zijn in mei. Kostprijs? Zo’n 162.000 euro.

You May Also Like

BMW kondigt toekomst van display en besturingssysteem BMW iDrive aan op CES 2021

Hop naar nieuw intelligent tijdperk BMW kondigt volgend hoofdstuk in zijn display en besturingssysteem ...

Jeff Koons creëert heerlijke BMW Art Car

Basis, de vernieuwde M850i Gran Coupé Hoeven we jullie Jeff Koons nog voor te ...

Deze customized Porsche 959SC ging voor recordbedrag onder de hamer

Dju, kans gemist 10 december laatstleden boden de dekselse rekels bij RM Sothby’s een Porsche ...