Boze Vettel zet zijn volledige Ferrari-collectie te koop

De liefde is nu helemaal over…

Het moest ervan komen. Hoewel ze het naar de buitenwereld nog vrij netjes hielden was het intern serieus gekletter tussen Sebastian Vettel en Ferrari. De meervoudig F1-kampioen werd vier seizoenen met de grote trom bij de Tifosi binnengehaald nadat hij redelijke autoritair het F1-veld domineerde en enkel die andere grote jongen, en misschien ondertussen wel de grootste ooit, Lewis Hamilton naast zich moest dulden. Seb moest Ferrari terug een wereldtitel bezorgen maar helaas voor hem én Ferrari ging het de andere kant uit. Jaar na jaar ging het alleen slechter en afgelopen seizoen werden ze zelfs vaak overklast door de middenmoot.

Nu Sebs contract ontbonden is en ondertussen verkast is naar Aston Martin, is het tijd om echt afscheid te nemen van Ferrari. Hij doet bij deze zijn volledige collectie aan (gepersonaliseerde) wagens van de hand waaronder een LaFerrari, F12tdf, 458 Speciale, Enzo en F50. Stuk voor stuk pareltjes en iconische modellen.

Wie dacht ze even alle vijf even op de op te tikken is er aan voor de moeite. De LaFerrari en de Ferrari F50 zijn inmiddels al verkocht. Prijzen zijn niet openbaar gemaakt, daarvoor moet je even contact nemen met Tom Hartley JNR, de dealer die de eer heeft ze van de hand te doen.

En nu Seb toch bezig is, heeft hij even in de rest van zijn garage gekeken en gezien welke pareltjes ook niet meer in de gratie van zijn rechtervoet vallen. Zo zijn ook zijn Mercedes SL 65 AMG Black Series uit 2009, een Mercedes SLS AMG en nog een BMW Z8 Roadster klaar om van eigenaar te wisselen.

F1-piloten en hun garage… kunnen wij alleen maar van dromen…

Bron: Top Gear

You May Also Like

De nieuwe AC Cobra GT Roadster is onderweg

En komt aan net voor de zomer… ideaal!  Oh wat kijken we uit naar ...

Gloednieuwe Ferrari 296 GTB puurt 830 pk uit V6

Een plug-inhybride V6-biturbo De Italianen uit Maranello hebben een nieuw steigerend paard gelanceerd. Eentje ...

MenStyle Road Test: Subaru Solterra

De eerste 100% elektrische Subaru  Samenwerken met andere merken, het is Subaru niet vreemd. ...