Dit is de best verkochte Porsche van het moment

Neen, niet de 911!

We dachten dat we het nooit zouden moeten zeggen maar de best verkochte Porsche op dit moment is de groenste die ooit is gemaakt, en dan hebben we het niet over de kleur. zo becijferde het Twitterkanaal Car Industry Analysis de Europese inschrijvingscijfers van augustus 2020 en wat bleek, niet de 911 (1.097 stuks), die we al eens een maand uitgebreid mochten testen, maar wel de puur elektrische Taycan was met 1.183 inschrijvingen de best verkochte Porsche.

Op plaats drie vinden we de Cayenne (771 exemplaren), op de voet gevolgd door het kleinere broertje en toch wel succesvolle SUV middenklasser, de Macan (646). De Cayenne Coupé (554 exemplaren) volgt op plaats vijf. Ok, toegegeven als je de Cayenne en de Cayenne Coupé samentelt, kom je op een mooie 1.325 stuks al blijven het wel ietwat andere modellen.

Wel opmerkelijk is de Panamera. Die bengelt, ondanks ook verkrijgbaar in fiscaalvriendelijke en zuinige plug-inhybride, redelijk onderaan met slechts 278 stuks.

Of hoe je als Porsche met een nieuwe sportberline je eigen gamma beconcurreert of zelfs monddood maakt. Al begrijpen wij de keuze van de Taycan in plaats van de Panamera wel, zouden we trouwens ook doen.

 

You May Also Like

Brabus lanceerde zijn 900 Rocket Edition op de 2021 Monaco Yacht Show

De hotspot van afgelopen weekend… Afgelopen woensdag tot en met zaterdag vond de 2021 ...

DS Automobiles defileerde op Paris Fashion Week

When cars meet fashion Afgelopen weken stond er een vloot van 25 DS 7 CROSSBACK ...

Bugatti en Adidas lanceren erg exclusieve ‘X Crazyfast’ voetbalschoen

Bieden is de boodschap Wanneer Bugatti een persbericht verspreidt staat onze aandacht op scherp. ...