Dit is de best verkochte Porsche van het moment

Neen, niet de 911!

We dachten dat we het nooit zouden moeten zeggen maar de best verkochte Porsche op dit moment is de groenste die ooit is gemaakt, en dan hebben we het niet over de kleur. zo becijferde het Twitterkanaal Car Industry Analysis de Europese inschrijvingscijfers van augustus 2020 en wat bleek, niet de 911 (1.097 stuks), die we al eens een maand uitgebreid mochten testen, maar wel de puur elektrische Taycan was met 1.183 inschrijvingen de best verkochte Porsche.

Op plaats drie vinden we de Cayenne (771 exemplaren), op de voet gevolgd door het kleinere broertje en toch wel succesvolle SUV middenklasser, de Macan (646). De Cayenne Coupé (554 exemplaren) volgt op plaats vijf. Ok, toegegeven als je de Cayenne en de Cayenne Coupé samentelt, kom je op een mooie 1.325 stuks al blijven het wel ietwat andere modellen.

Wel opmerkelijk is de Panamera. Die bengelt, ondanks ook verkrijgbaar in fiscaalvriendelijke en zuinige plug-inhybride, redelijk onderaan met slechts 278 stuks.

Of hoe je als Porsche met een nieuwe sportberline je eigen gamma beconcurreert of zelfs monddood maakt. Al begrijpen wij de keuze van de Taycan in plaats van de Panamera wel, zouden we trouwens ook doen.

 

You May Also Like

Geen instructieboekje? Dan maar instructievideo voor de Mercedes CLK GTR (video)

Iemand een miljoen of vijf over? Een goede investering, zo bleek voor al diegene ...

Primeur op Spa-Francorchamps: Audi e-tron GT

Wat een weekend! Afgelopen weekend vond de 24u van Spa-Francorchamps plaats. Helaas zonder publiek ...

Ravissante racepilote Angélique Detavernier staat haar mannetje

Of haar rechtervoet… Hoewel, gas geven kan iedereen. Steengoede racepiloten onderscheiden zich in het remmen ...