Dit is de best verkochte Porsche van het moment

Neen, niet de 911!

We dachten dat we het nooit zouden moeten zeggen maar de best verkochte Porsche op dit moment is de groenste die ooit is gemaakt, en dan hebben we het niet over de kleur. zo becijferde het Twitterkanaal Car Industry Analysis de Europese inschrijvingscijfers van augustus 2020 en wat bleek, niet de 911 (1.097 stuks), die we al eens een maand uitgebreid mochten testen, maar wel de puur elektrische Taycan was met 1.183 inschrijvingen de best verkochte Porsche.

Op plaats drie vinden we de Cayenne (771 exemplaren), op de voet gevolgd door het kleinere broertje en toch wel succesvolle SUV middenklasser, de Macan (646). De Cayenne Coupé (554 exemplaren) volgt op plaats vijf. Ok, toegegeven als je de Cayenne en de Cayenne Coupé samentelt, kom je op een mooie 1.325 stuks al blijven het wel ietwat andere modellen.

Wel opmerkelijk is de Panamera. Die bengelt, ondanks ook verkrijgbaar in fiscaalvriendelijke en zuinige plug-inhybride, redelijk onderaan met slechts 278 stuks.

Of hoe je als Porsche met een nieuwe sportberline je eigen gamma beconcurreert of zelfs monddood maakt. Al begrijpen wij de keuze van de Taycan in plaats van de Panamera wel, zouden we trouwens ook doen.

 

You May Also Like

Beast Mode: Mercedes-AMG GT Black Series

Black Series Matters We moeten het tot onze grote schande toegeven, we brengen te ...

Mansory pimpt Ferrari Portofino

Geen instapper meer 194.875 euro, dat is de vanafprijs van de Ferrari instapper, de ...

Aston Martin Vantage F1-edition, de straatlegale safety car

Slim gezien Onder leiding van de Canadese miljardair Lawrence Stroll (die zijn fortuin maakte ...