Netflix dropt binnenkort docu rond The Notorious B.I.G.

Met niet vertoonde beelden van Biggie…

The Notorious B.I.G, Biggie Smalls of gewoon Christopher Wallace is een rapper van de ‘Eastcoast‘ dat 24 jaar geleden op 24-jarige leeftijd werd vermoord aan de ‘Westcoast‘. Gezien de eeuwige strijd tussen ‘East’ en ‘West’ niet toevallig. Toch is de moord nooit opgehelderd en zijn er jaren later nog altijd de wildste theorieën en speculaties over.

Biggie’s grootste rivaal was Tupac Shakur, ook al een iconische rapper uit Californië. Tupac was oorspronkelijk een goede vriend van The Notorious B.I.G maar hun band verslechterde toen er juwelen en teksten van hem werden gestolen en Tupac er The Notorious B.I.G. van beschuldigde. Niet veel later werd Tupac neergeschoten en beroofd. Tupac overleefde deze aanslag. Pikant detail, Notorious B.I.G. en Sean Combs waren in hetzelfde gebouw aanwezig. Tupac verweet Notorious B.I.G. ervan dat hij van de voorgenomen overval afwist en dat hij hem niet had verwittigd. Hierop laaide het conflict tussen Eastcoast en Westcoast op, een conflict dat pas eindigde toen zowel Tupac (september 1996) als Notorious B.I.G. (maart 1997) waren vermoord.

Of deze speculaties ook in de Netflix-docureeks, Biggie: I Got A Story To Tell, komen is te betwijfelen maar ze beloven ons wel exclusieve en zeldzame beelden van de iconische rapper uit Brooklyn die sinds zijn twaalfde een ‘liefdesverhouding’ heeft met het Amerikaanse gerecht. Zo werd hij verschillende keren veroordeeld voor het gebruik en dealen van drugs. Een handeltje dat pas eindigde nadat niemand minder dan Sean Combs (Puff Daddy) hem anders geen platencontract meer zou aanbieden. 

Het was ook Puff Daddy dat met de weduwe van Biggie, Faith Evans, postuum de wereldhit ‘I’ll be missing you’ uitbracht ter ere van de hiphop-legende.

Netflix belooft in ieder geval de wereld een compleet nieuwe kant van Biggie te laten zien. Hieronder vind je de trailer.

You May Also Like

Camille Dhont zorgt voor teveel vuurwerk op TikTok

Eventjes gecensureerd… Beetje straf. Terwijl half TikTok open en bloot dansjes en vooral zichzelf ...

Netflix-film ex-topvoetballer Roberto Baggio op komst

Jeugdsentiment… We schrijven 1994 toen wij als 12-jarige alle matchen voor de buis van ...