De voordelen van een tankpas

Als ondernemer leg je behoorlijk wat kilometers af. Je bent onderweg naar opdrachtgevers of klanten. Zodra de situatie het weer toelaat, zullen er ook weer zakelijke netwerkbijeenkomsten worden georganiseerd. Een zakelijke tankpas kan dan uitkomst bieden, want je profiteert van veel (fiscale) voordelen als je met de auto veel onderweg bent. Benieuwd wat de belangrijkste voordelen zijn van een brandstofpas? Lees dan snel verder!

Alles op een verzamelfactuur, zonder bonnetjes

Met een brandstofpas wordt veel werk uit handen genomen. Het grote voordeel van een zakelijke tankpas is dat je op een gemakkelijke manier kunt betalen voor brandstof bij tankstations. De tankpasaanbieder zet alles keurig netjes en overzichtelijk op een verzamelfactuur die je maandelijks ontvangt. Dat scheelt dus een hoop tijd en administratie. Daarnaast hoef jij of je medewerkers geen bonnetjes meer te bewaren of te declareren. Omdat alles digitaal wordt geadministreerd, weet je zeker dat je het maximale bedrag aan btw kunt terugvorderen. Zeg dus maar dag tegen die losse bonnetjes.

Profiteer van extra services

Een tankpas is trouwens meer dan een ‘gewone’ pinpas. Bij de meeste tankpasaanbieders kun je ook nog profiteren van extra voordelen. Zo kun je bij Travelcard rekenen op aanvullende services, zoals korting op parkeren, pechhulp en is de carwash met de tankpas afrekenen standaard inbegrepen. Ben je op zoek naar de goedkoopste tankpas? Dan is Travelcard een uitstekende optie, omdat je zeker weet dat je tegen speciale pompprijzen kunt afrekenen.

Merkgebonden of universele tankpas?

Een ander aandachtspunt om rekening mee te houden. Niet alle tankpassen zijn geschikt om bij alle tankstations (in binnen- en buitenland) te tanken. Het nadeel van merkgebonden tankpassen is dat je alleen bij het desbetreffende merk kunt tanken. Hierdoor wordt het wat lastiger om bij elke tankbeurt enkele euro’s te besparen. Dat probleem heb je met een universele tankpas niet, want met deze tankpas kun je overal tanken en dus ook kiezen voor een (onbemand) tankstation met de meeste korting. Dat gaat je een hoop geld schelen.

Foto’s: Pexels

You May Also Like

Het betere maatpak bij Schaap Tailors!

Zit mijn jasje goed, zit mijn dasje goed? Met een pak kom je altijd ...

Favourites+, de nieuwe foto-app om het jaar goed te beginnen

Behoud overzicht van je favoriete foto’s op je smartphone Wie worstelt niet met het ...

Zet jij dit jaar een tent op zijn kop?

De festivals komen eraan! Februari is bijna voorbij en we kunnen bijna met zekerheid ...