MenStyle Roadtest: Toyota GR Yaris

261 pk uit een driepitter

Toyota is sinds 2015 terug in het World Rally Championship (WRC) en het heeft niet lang geduurd of de eerste successen konden al gevierd worden. Zo behaalde het in 2018 de WRC-wereldtitel bij de constructeurs en vorig jaar werd rallyrijder Ott Tänak bij de rijders nog wereldkampioen achter het stuur van de Yaris WRC. Hoogdagen voor de fans van Toyota en het signaal bij de Japanse constructeur om nu ook een heerlijke funcar te ontwikkelen die je als gewone sterveling kunt ophalen bij de plaatselijke Toyota-dealer.

Zo is de nieuwe GR Yaris, met dank aan de experts van TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, geboren uit de WRC. Onderhuids vinden we een lichte, krachtige, uitdagende en bedwelmende 1,6-liter, 3-cilinder turbomotor, goed voor 261 raspaardjes en 360 Nm aan koppel.

 

Het motorvermogen wordt verdeeld via een nieuw GR-FOUR permanent, elektronisch geregeld vierwielaandrijfsysteem van Toyota. Dit is alweer een op wedstrijdsituaties geïnspireerd kenmerk. Het biedt drie rijmodi met verschillend aandrijfkoppel voor/achter, afgestemd op de specifieke omstandigheden – Normal, Track en Sport.

Met een rijklaar gewicht van 1.280 kg heeft de GR Yaris een uitstekende gewicht-vermogenverhouding van 4,9 kg per pk. Daarmee spurt de kleine sportwagen in slechts 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u om pas bij een (elektronisch begrensde) 230km/u te stoppen.

Kostprijs? 36.600 euro of met het optionele Circuit Pack zo’n 38.540 euro.

Onze vaste huisfotograaf, Frederik Herregods, vloog naar Italië, Vairano, kreeg de kans om de nieuwe Yaris aan de tand te voelen en maakte er een heerlijke video rond. Kijk maar mee…

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frederik Herregods (@herrfrederik)

Foto’s:
Frederik Herregods
– Toyota Belgium

You May Also Like

Brabus neemt GLS 63 AMG onder handen en doopt hem Super Sport SUV Brabus 800

Wanneer snel en bruut niet snel of bruut genoeg is… Brabus maakt er een ...

Deze ‘Toys for Boys’ Porsche-collectie kan van u zijn (video)

Als je er genoeg voor betaalt natuurlijk… Een jeugddroom, zo is de Toys for ...

Komen bakfietsen straks jouw elektrische auto opladen?

Yup, vanaf het vierde kwartaal al in Antwerpen Laden en elektrische auto’s… het is ...