Bugatti toont hoe je snel een setje Michelin Cup 2s oprookt

Voor de kust…

Dat ze bij Bugatti niet verlegen zijn om een stunt, dat wisten we al. Zo zetten ze de Chiron Sport Plus, de lichtere en ‘iets’ duurdere versie van de Chiron, op de track en laten hem een setje Michelin Cup 2s massacreren. En neen, niet voor het plezier, voor de kunst.

Zo is het doel om de 1.500 pk sterke hypercar zo te laten driften dat hij de perfecte Bugatti C-lijn maakt. Een missie die met een vierwielaangedreven auto enkel en alleen door de echte pro’s kan gegeven worden.

En die pro werd de lyrische autopiloot Sven Bohnhorst: ‘Het rijgedrag van de vierwielaangedreven Chiron Pur Sport is fantastisch. Ik, de coureur, bepaal, wanneer de achterkant uitbreekt om de auto te laten draaien of wil stabiliseren met meer drift enkel en alleen door te spelen met het gaspedaal.’

Hoe je vier wielen kan laten driften en een perfecte Bugatti C-lijn kan maken? Dat zie je hieronder.

Foto’s: Bugatti

You May Also Like

Menstyle on Tour: FIA WRC Catalunya (Barcelona) in het zog van Toyota

De echte helden die met een auto kunnen rijden! We bekennen, we waren onder ...

Abarth 595 Pista krijgt een kleine (geslaagde) update

Een paar extra paardjes én een nieuw kleurtje Als er één wagentje is waarmee ...

Update: Hier zijn de specs van de Audi RS e-tron GT

En nu wachten tot juli 2021 om hem eens te kunnen testen… Afgelopen week ...