Bugatti toont hoe je snel een setje Michelin Cup 2s oprookt

Voor de kust…

Dat ze bij Bugatti niet verlegen zijn om een stunt, dat wisten we al. Zo zetten ze de Chiron Sport Plus, de lichtere en ‘iets’ duurdere versie van de Chiron, op de track en laten hem een setje Michelin Cup 2s massacreren. En neen, niet voor het plezier, voor de kunst.

Zo is het doel om de 1.500 pk sterke hypercar zo te laten driften dat hij de perfecte Bugatti C-lijn maakt. Een missie die met een vierwielaangedreven auto enkel en alleen door de echte pro’s kan gegeven worden.

En die pro werd de lyrische autopiloot Sven Bohnhorst: ‘Het rijgedrag van de vierwielaangedreven Chiron Pur Sport is fantastisch. Ik, de coureur, bepaal, wanneer de achterkant uitbreekt om de auto te laten draaien of wil stabiliseren met meer drift enkel en alleen door te spelen met het gaspedaal.’

Hoe je vier wielen kan laten driften en een perfecte Bugatti C-lijn kan maken? Dat zie je hieronder.

Foto’s: Bugatti

You May Also Like

Splinternieuwe Lamborghini Countach fileert bochtige Italiaanse wegen

Yes please! Het is al eventjes geleden dat de Italiaanse stierenfokker zijn Countach LPI ...

De geur van Lamborghini in jouw huis

Maar vergis u niet… Neen, helaas gaat het hier niet om de geur van ...

Ook BMW X7 gaat door de Alpina-mallemolen

Zotter moet het niet worden… XB7, de krachtigste en zwaarste variant bij Alpina is ...