Bugatti toont hoe je snel een setje Michelin Cup 2s oprookt

Voor de kust…

Dat ze bij Bugatti niet verlegen zijn om een stunt, dat wisten we al. Zo zetten ze de Chiron Sport Plus, de lichtere en ‘iets’ duurdere versie van de Chiron, op de track en laten hem een setje Michelin Cup 2s massacreren. En neen, niet voor het plezier, voor de kunst.

Zo is het doel om de 1.500 pk sterke hypercar zo te laten driften dat hij de perfecte Bugatti C-lijn maakt. Een missie die met een vierwielaangedreven auto enkel en alleen door de echte pro’s kan gegeven worden.

En die pro werd de lyrische autopiloot Sven Bohnhorst: ‘Het rijgedrag van de vierwielaangedreven Chiron Pur Sport is fantastisch. Ik, de coureur, bepaal, wanneer de achterkant uitbreekt om de auto te laten draaien of wil stabiliseren met meer drift enkel en alleen door te spelen met het gaspedaal.’

Hoe je vier wielen kan laten driften en een perfecte Bugatti C-lijn kan maken? Dat zie je hieronder.

Foto’s: Bugatti

You May Also Like

MenStyle Road Test: Volvo C40 Recharge Twin

Onze Volvo-ontgroening kregen we met de Volvo V60 T6 Recharge, een PHEV waarvan we ...

Alfa Romeo laat Giulia GTAm dit weekend debuteren in Grote Prijs F1 van Imola

Eregast… Aanstaande zondag 18 april om 15u00 gaat de tweede race van het wereldkampioenschap ...

Nieuwe (elektrische) Hummer beweegt als een krab

Als een wat?  Je ziet ze hoe langer hoe minder, de Hummers in het ...