Tesla belooft 320km/u en meer dan 840 kilometer autonomie

Elon Musk pakt uit! 

Of Elon Musk wakker ligt van de concurrentie, zijnde Porsche om maar een voorbeeld te noemen? Laten we stellen dat hij misschien iets langer piekert voor hij zijn ogen sluit maar echt wakker zal hij er niet van liggen. En dat liet hij afgelopen dinsdag zien tijdens Tesla’s “Battery Day”, zijn jaarlijkse en grote persconferentie waarin diverse belangrijke nieuwigheden werden aangekondigd.

En wat kondigde Elon aan? Wél, de Model S Plaid, een nieuwe versie die nog een pak sneller is dan de huidige Performance-versie en die de aandrijflijn overneemt van de toekomstige Roadster. Dit dankzij niet twee maar wel drie elektromotoren samen goed voor 1.100 pk. Eén op de vooras en één per achterwiel. Zo is er een vectoriële koppelverdeling mogelijk, waardoor de Plaid niet alleen razendsnel is in rechte lijn maar ook bijzonder snel en dynamisch het bochtenwerk voor zijn rekening neemt. Voelen we een rondje Nürburgring komen?

1.100 ok zorgt natuurlijk ook voor duizelingwekkende prestaties. Zo moet de Plaid een spurtje van 0 naar 100 in minder dan 2,1 seconden afleggen. oftewel 0,4 seconden sneller dan de Model S Performance. De topsnelheid klimt tot 320 km/u en dit terwijl de nieuwe batterijen een afstand garanderen van meer dan 840 kilometer, zij het aan normale snelheden natuurlijk.

Kostprijs? Die zou rond de 140.000 euro liggen, iets waar ze nu dan weer bij Porsche (192.000 euro voor de Taycan Turbo S) wat moeilijker de slaap zullen vatten. Who’s next?

You May Also Like

MenStyle Road Test: Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4

Na de korte introductie, nu de lange test… In afwachting van volledige elektrificatie is ...

MenStyle Road Test: Land Rover Defender 130 D300

Wanneer groot nog niet groot genoeg is… Over de geschiedenis van de Land Rover ...

Cardoen opent vandaag herconditioneringscenter en geeft tot 10 jaar garantie

CO2-uitstoot verminderen door tweedehandswagens langer op de weg te houden. De prijzen van nieuwe ...