Audi lanceert R8 Green Hell Edition

Een eerbetoon aan de succesvolle R8 LMS

Vijf overwinningen, dat is de voorlopige balans van de Audi R8 LMS sinds zijn aantreden in 2012 in de 24 uur van de Nürburgring. Tijd dus om dit eens extra in de groene verf te zetten met een tot 50 stuks gelimiteerde special edition op basis van de R8 V10 Coupé.

Die krijgt, toepasselijk, de naam R8 Green Hell Edition mee en zal voorzien worden van de donkergroene Tioman Green tint (wit, grijs of zwart kan ook), 20” velgen met rood/zwarte afwerking en matzwarte “racelook” accenten rondom. Binnenin zijn er lichtgewicht kuipstoelen, speciale vloermatten en contrasterende Kailash Fern stiknaden.

Onderhuids blijft de atmosferische 5.2-liter V10 uit de R8 V10 Performance, die wij nog kennen van ons uit je naar de Zoute Grand Prix 2019. Deze blok levert 620 pk (580 Nm) en spurt dankzij de S-Tronic automaat en quattro vierwielaandrijving vanuit stilstand in 3,1 seconden naar 100 om pas halt te houden bij 331 km/u. Zo’n snelheden vergen ook krachtige remmen, zijnde koolstof keramische remschijven.

Interesse? Haal dan snel 232.060 euro op bij de bank, oftewel zo’n dikke 25.000 meer dan een gewone R8 V10 Performance.

You May Also Like

Red Bull atleet racet zich tot op hoogste gebouw ter wereld (video)

Straf gastje, die Sam Sunderland… Als je als atleet bij Red Bull binnen bent ...

BMW trekt het doek van de brute BMW M4 CSL

De snelste M ooit op de Nordschleife  Vergeet Coupé Sport Leichtbau, CSL staat vanaf ...

Dit stalen ros is het hebbedingetje voor echte Cowboys

Jihaa… Fietsenmerk Cowboy lanceert zijn vierde generatie elektrische fiets, de Cowboy 4 en Cowboy 4 ...