Audi lanceert R8 Green Hell Edition

Een eerbetoon aan de succesvolle R8 LMS

Vijf overwinningen, dat is de voorlopige balans van de Audi R8 LMS sinds zijn aantreden in 2012 in de 24 uur van de Nürburgring. Tijd dus om dit eens extra in de groene verf te zetten met een tot 50 stuks gelimiteerde special edition op basis van de R8 V10 Coupé.

Die krijgt, toepasselijk, de naam R8 Green Hell Edition mee en zal voorzien worden van de donkergroene Tioman Green tint (wit, grijs of zwart kan ook), 20” velgen met rood/zwarte afwerking en matzwarte “racelook” accenten rondom. Binnenin zijn er lichtgewicht kuipstoelen, speciale vloermatten en contrasterende Kailash Fern stiknaden.

Onderhuids blijft de atmosferische 5.2-liter V10 uit de R8 V10 Performance, die wij nog kennen van ons uit je naar de Zoute Grand Prix 2019. Deze blok levert 620 pk (580 Nm) en spurt dankzij de S-Tronic automaat en quattro vierwielaandrijving vanuit stilstand in 3,1 seconden naar 100 om pas halt te houden bij 331 km/u. Zo’n snelheden vergen ook krachtige remmen, zijnde koolstof keramische remschijven.

Interesse? Haal dan snel 232.060 euro op bij de bank, oftewel zo’n dikke 25.000 meer dan een gewone R8 V10 Performance.

You May Also Like

Herman Brusselmans en Dennis Black Magic naaien achterwaarts in… (Interview)

Achterwaarts in de poes.. Culthelden of vrij vertaald de paradijsvogels van hun vakgebied die vertederen, ...

Duurste reserve F1-piloot ooit amuseert zich dan maar offroad met F1 in de Outback

En daarvoor wordt hij in 2023 nog zo’n dikke 20 miljoen euro rijker Of ...

Deze hightech Richard Mille is van u voor $310.000

De meest gecompliceerde Richard Mille ooit… Niet alleen is Zwitserland het Walhalla voor de ...