De modetrends voor jouw woonkamer van 2020

Heb je plannen om je woonkamer opnieuw in te richten? Er zijn elk jaar weer een aantal trends die de toon zetten in het interieur. Dat is ook in 2020 het geval. De trends hebben betrekking op het gebruik van kleuren, materialen en design. Doe hier inspiratie op met de modetrends die in 2020 populair zijn om toe te passen in je woonkamer.

Stoere materialen gecombineerd met warme kleuren

Een van de trends in 2020 in het interieur van de woonkamer is de combinatie van stoere materialen en warme kleuren. Bijvoorbeeld door een muur in je woonkamer in een beige/gele kleur uit te voeren gecombineerd met een roestbruine bank en staande lamp in zwart staal. Of door voor een donkerbruine tint op de muur te kiezen in combinatie met een velours rode bank en houten salontafel. Het is aan te raden om bij de keuze voor een kleur op de muur niet alle muren in deze kleur te verven. Het heeft veel meer effect als je voor één wand in een speciale kleur kiest in plaats van alle wanden in dezelfde kleur uit te voeren.

Modulaire meubels met functioneel karakter

Een van de andere woontrends in 2020 is de keuze voor modulaire meubels met een functioneel karakter. De keuze voor modulaire meubels is steeds populairder als het gaat om woonkamers met een beperkt aantal m2. Denk ook aan de details bij de keuze voor modulaire meubels. Bijvoorbeeld aan de verlichting, zoals een wandlamp. Stem het design van de wandlamp af op de vormgeving van je meubels. Bijvoorbeeld een rechthoekig design bij een strak modulair meubelsysteem. Of een ovaal ontwerp bij een meer klassieke of romantische meubelstijl.

Vintage in je interieur

Vintage is in allerlei trends al lange tijd in opkomst en zeker ook als het gaat om woontrends. Niet in de laatste plaats vanwege het duurzame karakter dat eraan is gekoppeld. Dat geldt natuurlijk als je oude meubels als vintage meubels hergebruikt. Er zijn ook nieuwe meubels verkrijgbaar die in een vintagestijl zijn uitgevoerd. Je hoeft niet je hele interieur in deze stijl uit te voeren, want een enkel vintage meubelstuk maakt vaak ook al het verschil. Bijvoorbeeld als je een heel moderne en strakke inrichting hebt. De keuze voor een vintage meubel in dat interieur maakt het tot een eyecatcher. Bovendien is imperfectie ook een woontrend, zodat niet alles strak op elkaar afgestemd hoeft te zijn.

You May Also Like

5 cosmeticamerken voor de perfecte man…u smeert toch ook?

Jij smeert nog niet? Schande! Je huid verzorgen is belangrijk, en meer en meer ...

Basecamp Connections Deluxe, luxueus werelds kamperen in eigen land

Mét optredens van bekende en steengoede artiesten… Uniek, intens, luxueus en kortbij. Laat de ...