Hoe vaak moet je nu eigenlijk jouw haar wassen?

Je hoort steeds vaker van mensen die hun haar helemaal niet meer wassen. Dat schijnt goed te zijn voor je haar dat zich op den duur zelf gaat reinigen. De meerderheid wast het haar echter gewoon met shampoo tijdens een douchebeurt. Het is alleen de vraag hoe vaak je haar nou eigenlijk moet wassen. Daar ontdek je hier het antwoord op.

Het hangt van je haartype af

Het is niet voor iedereen nodig om elke dag het haar uitgebreid te wassen. Het hangt heel erg van je haartype af wast de beste frequentie is om je haar te wassen. Bijvoorbeeld wat vaker als je vet haar hebt en minder vaak als je droog haar hebt. Het is in elk geval van belang om een goede shampoo passend bij je haartype te gebruiken. Kerastase voorziet in shampoos voor uiteenlopende haartypen. Zo heeft Olaplex haarproducten beschikbaar die onder meer geschikt zijn voor beschadigd haar.

Gemiddeld twee tot drie keer per week

Dat het van je haartype afhangt hoe vaak je haar moet wassen, geeft nog niet een concreet antwoord op de vraag. Dat antwoord is er wel met het geven van een gemiddeld aantal keer wassen per week. Het gemiddelde aantal wasbeurten van je haar komt namelijk uit op twee tot drie keer.

Houd rekening met je levensstijl

Kom je ver over het gemiddelde van driemaal per week heen? Dat kan natuurlijk, want ook je levensstijl speelt een rol bij het aantal keren haar wassen per week. Bijvoorbeeld als je vijf dagen per week  intensief sport. Het is dan wel zo fris om na afloop je haar ook even te wassen. Als je elke dag aan het werk bent in de stof dan is het ook fijn om  de stof even uit je haar te spoelen. Het is dan alleen de vraag of je ook shampoo moet gebruiken. Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk je haar te wassen zonder dat je shampoo gebruikt. Dat beperk je dan gewoon tot eenmaal of tweemaal per week.

Minder vaak wassen bij dik haar

Heb je weinig talgproductie, maar wel heel dik haar? In dat geval is het mogelijk om je haar wat minder vaak te wassen. Dat geldt ook als je heel droog haar hebt of als je bijvoorbeeld gezegend bent met een mooie bos krullen. Weet je niet wat voor jouw haartype het beste is om te doen? Vraag het dan gewoon aan de kapper als je een keer weer heen gaat voor een knipbeurt. Die kan precies zien wat je haartype is en hoe vaak het voor jou het beste is om je haar te wassen.

Foto’s: Pixabay/unsplash

You May Also Like

Mister C. ontdekt de SM-kelder

Bubbels, lockdown en in je kot blijven De modewoorden van 2020 zijn in de ...

Gent Jazz lokt (inter)nationale topartiesten naar Oost-Vlaamse hoofdstad (Interview)

Liefhebbers van jazz en aanverwante genres kunnen dit jaar opnieuw hun hart ophalen tijdens het ...

Tip Hemelvaartsweekend: Late Night Shopping met extra korting

Als dat geen goed idee is Een bezoek aan Designer Outlet Roermond en Designer ...