Sergio Herman blijft Antwerpen veroveren, nu met “Le Pristine”

Iemand een hongerke of een dorstje?

De laatste maanden heeft het kernteam van Le Pristine zich zorgvuldig kunnen voorbereiden om dit smaakvolle en veelzijdige project in al zijn glorie te openen voor het grote publiek. Het nieuwste restaurant van Sergio Herman brengt Zeeuwse terroir met Italiaanse flair en breekt sterk met alles wat hij eerder al heeft neergezet. Le Pristine straalt een hoog internationaal niveau uit door het eigentijdse en klassevolle maar vooral indrukwekkende interieur.

Vanaf dinsdag 14 juli 2020 is het dan ook zover: Le Pristine restaurant en Le Pristine Café openen de deuren in het modecentrum van Antwerpen.

“Eten in Le Pristine moet een feest zijn. Als chef wil ik niets liever dan mensen verliefd te laten worden op pure smaken, verrassende combinaties en de ingrediënten van mijn roots. Samen met de interieurontwerpers Peter Bundgaard en Signe Bindslev Henriksen van Space Copenhagen uit Denemarken hebben we in die lijn het hele project doorgetrokken. Elk detail is welbewust gekozen. Van het Belgische linnen en arduin tot het Dutch design van bevriende ontwerpers. Door zo diep in elk aspect van Le Pristine te gaan heb ik met elk onderdeel een persoonlijke band”, aldus Sergio Herman

In Le Pristine Café, vooraan in het pand, kan men overdag terecht voor een snelle lunch en gerechten uit de houtoven in combinatie met smaakvolle cocktails en wijnen per glas. Vanaf 16 uur start het aperitiefmoment en wordt er barfood & antipasti geserveerd. Dit café-concept onderscheidt zich van het restaurant vanwege het laagdrempelige karakter en omdat hier niet gereserveerd dient te worden. Ideaal als stop tijdens het winkelen of als pauzemoment.

De keuken van het fine casual Le Pristine restaurant brengt een unieke mix van traditie en innovatie met een uitgebreide en gebalanceerde wijnkaart die daar perfect bij aansluit. Sergio’s Zeeuwse herkomst vindt men terug in de vis, schaal- en schelpdieren op de menukaart. Het restaurant beschikt over een overdekte patio en een ruim buitenterras die beide afgesloten zijn van de drukte van de stad. Zowel voor het restaurant als de patio zal gereserveerd kunnen worden. Dagelijks zullen er ook enkele tafels beschikbaar zijn voor last-minute reserveringen.

De gerechten van beide concepten zijn Sergio Herman’s ode aan de klasse en flair van de rijke Italiaanse keuken gebracht met lokale ingrediënten.

In Le Pristine en Le Pristine Café word je ontvangen door een professioneel, enthousiast en zorgvuldig samengesteld team vol ambitie en ervaring. Het Le Pristine team zegt trots te zijn op wat ze zullen mogen presenteren en kijkt er enorm naar uit hun liefde voor hun vak en het nieuwe concept te mogen delen! Sergio Herman is ook hier geslaagd om talentvolle chefs en servicemedewerkers mee te nemen die in zijn andere restaurants opgeleid zijn en ervaring hebben opgedaan. Door deze hospitality professionals de kans te geven om hun talent verder te ontwikkelen in dit nieuwe en uitdagende project wordt het niveau op elk vlak hoger getild.

Over het team gesproken, met Headchefs Chris Blom (Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en Thomas D’Hooghe (Clandestino, Hemelrijk, Pure C), Restaurant Manager Willem Van den Broeck (Noma – Kopenhagen, Tokyo, Sydney en Tulum, 2010 best sommelier of Belgium), Maître Carl Verrelst (Luzine, Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic) en Assistent-Maître Willem Broos (The Jane, dEssensi) is dit ook een team om U tegen te zeggen.

Reserveren voor Le Pristine restaurant kan vanaf nu via www.lepristine.com.

You May Also Like

Dagný Rós Ásmundsdóttir tovert haar IJslandse roots op jouw bord

Snel zijn is de boodschap In navolging van haar nieuwste boek ‘Roots’ opent Njam!-kok ...

Slapen in een sixpack bier? Hét kan!

Helaas een Hollands biertje  Bierliefhebbers opgelet… hoewel, laat dat bier er maar eventjes af, ...