Alfa Romeo viert vandaag zijn 110e verjaardag!

110 jaar automobiel meesterschap gevierd in België

Ontkurk de champagne, Alfa Romeo viert vandaag officieel zijn 110e verjaardag in Arese (Italië), op de historische site van het merk. Maar ook hier, 936 kilometer verder, vieren wij mee.

 

Het Koningsplein, op een boogscheut van het Koninklijk Paleis in Brussel. Deze uiterst symbolische locatie voor België dient als achtergrond voor de twee nieuwste creaties van Alfa Romeo: de berline Giulia MY2020 en de SUV Stelvio MY2020.

In overeenstemming met de Belgische traditie heeft het nachtelijke regenweer de straatstenen van het plein bedekt met water, wat in de nog oplichtende koplampen van de twee Biscione modellen wordt weerkaatst. Het is amper 5 uur ’s morgens en de stad wordt wakker. Het is in dit representatieve kader van de hoofdstad van Europa dat een klein, gemotiveerd team zich opmaakt om de beelden te draaien en foto’s te maken van een historisch moment: de viering van de 110e verjaardag van het merk Alfa Romeo op Belgisch grondgebied.

Als symbool van het “Made in Italy” label heeft Alfa Romeo al gruime tijd een mooie liefdesrelatie met de Belgen. De sportiviteit en elegantie van het merk worden hier al decennia lang gevierd. Bovendien heeft Alfa Romeo in de loop van zijn geschiedenis modellen gemaakt die zijn uitgegroeid tot iconen in de automobielindustrie. België, met zijn vele autoliefhebbers, is ook een belangrijk territorium voor veeleisende verzamelaars. Er zijn vele privé-musea in het hele land, die talrijke schatten bevatten die door de ingenieurs en designers van Alfa Romeo zijn gemaakt, evenals unieke voertuigen die met de hand zijn gemaakt door de grote carrosseriebouwers van het schiereiland. Voor de “Belgen” staat de naam Alfa Romeo voor passie, zonder enige twijfel.

Van de pleinen tot de markante monumenten van Brussel gaan de twee laatste creaties van Alfa Romeo richting het oosten van het land, eerst langs het Koninklijk Paleis van Brussel, met de gedachte aan het bezoek dat de Koning en de Koningin der Belgen, Albert II en Paola, toen ze nog Kroonprinsen waren, aan het merk brachten op het testcircuit van Balocco. De Prins van Luik nam er in oktober 1967 plaats aan boord van een unieke sportwagen, de 33 Stradale.

Na Brussel gaat het richting Spa-Francorchamps. Naar het meest mythische circuit van de autosport, waar alle Formule 1-piloten het meest van genieten. Een territorium dat de Alfa Romeo Giulia en Stelvio al enkele jaren kennen, aangezien de Quadrifoglio-versies van beide modellen worden gebruikt voor de verplaatsingen van de twee huidige piloten van het merk, Antonio Giovinazzi, ambassadeur van de Giulia Quadrifoglio, en Kimi Räikkönen, ambassadeur van de Stelvio Quadrifoglio. Het is precies op dit circuit dat de nieuwe Formule 1-wagens van Alfa Romeo Racing ORLEN aan het einde van de zomer, op zondag 30 augustus 2020, de Belgische Grote Prijs zullen rijden.

Op de baan aan de luchthaven van La Sauvenière, het toneel van een indrukwekkend luchtballet tijdens de Grand Prix-weekends, genieten de twee Alfa Romeo’s nu van het asfalt, waarvan de bochten, rechte stukken en hellingen al een interessante speeltuin vormen op weg naar het circuit. Twee legendarische auto’s die op het punt staan om op een legendarisch circuit te rijden, waar het merk de gelegenheid heeft gehad om het volledige scala van zijn sportieve expertise uit te drukken bij tal van gelegenheden en in tal van autosportevenementen. Het is precies in deze magische omgeving dat de laatste beelden van deze door het Alfa Romeo team geproduceerde herdenkingsvideo zullen worden opgenomen, om nogmaals te getuigen van de unieke band die het beroemde sportmerk met zijn Belgische fans verenigt.

You May Also Like

Alfa Romeo 4C gaat eruit met een knaller, de 4C Spider 33 Stradale Tributo

De laatste 33… Het heeft niet mogen zijn maar de stekker uit de Alfa ...

Hier is de langverwachte nieuwe BMW 4-reeks

Er zijn al liters inkt over gevloeid… Bij manier van spreken dan natuurlijk want ...

Deze nieuwe Porsche GT3 RS is een ode aan 50 jaar RS

Ok, waar kunnen hem bestellen?  Vijftig jaar geleden kwam de eerste RS op de ...