Zet jij dit jaar een tent op zijn kop?

De festivals komen eraan!

Februari is bijna voorbij en we kunnen bijna met zekerheid zeggen dat Koning Winter ons land dit jaar links heeft laten liggen. Daar we dan ook de eerste bloemknoppen zien beginnen openbloeien, weten we dat het voorjaar en de lente in aantocht is. En met de lentekriebels in aantocht, wordt het dan ook tijd om feestjes in te plannen. Een gigantisch huwelijksfeest? Een over-the-top verjaardagsfeest of gewoon een groot festival? Wij zijn er wel voor te vinden. Jammer maar helaas kunnen we in België en Nederland niet altijd op het weer rekenen en moeten we vaak kiezen voor een binnenlocatie…of toch niet? Feesten in een mooie tent is tegenwoordig gewoon super hip.

Kijk maar naar grote festivals, zoals Rock Werchter, Pukkelpop, We Can Dance, Kamping Kitsch, Elrow of Tomorrowland…allemaal nemen ze het zekere voor het onzekere en hebben ze naast gigantische en prachtig aangeklede main stages minstens ook een paar heerlijk ingerichte grote tenten ter beschikking. Het is dan ook dankzij met expertise overladen gespecialiseerde bedrijven in tentenverhuur, dat wij er in weer en wind altijd een geweldig feest van kunnen maken.

Want hoe je het ook draait of keert, een feest organiseren in België of Nederland houdt risico’s in. Hoewel je graag één bent met de natuur en buiten, kan dit gezien het wisselvallig humeur van onze weergoden wel eens dik tegenvallen. Door te kiezen om een tent te huren, of bij herhaaldelijk geven van grote feesten misschien wel te kiezen voor een bedrijf in tenten verkoop, hoef je je hier als organisator geen zorgen over te maken en ben je ook beschermd tegen de (on)voorziene grillen van Moeder Natuur. En reken maar dat die bescherming ook op financieel vlak een zekerheid biedt. Geen enkele organisator ziet zijn festival of groot evenement dan ook graag letterlijk en figuurlijk in het water vallen.

Flexibel

In tegenstelling tot een grote concertzaal, zoals het Sportpaleis of de AB in Brussel is een tent ook erg flexibel. Je zet ze dan ook neer waar je maar wilt. Of toch bijna overal. In een bos? Op het strand? Een volgelopen wei? Geen enkel probleem zolang je als organisator maar een toelating hebt om er een feestje te organiseren. En barst een evenement of festival uit zijn voegen? Dan kies je het jaar daarop gewoon voor een nieuwe, grotere locatie. Een Lotto-Arena verzetten is moeilijk, een tent daarentegen…

Voilà! Het enige wat ons nu nog rest is kiezen welke tent we dit voorjaar en komende zomer op zijn kop zullen zetten! Zoals steeds zullen de reportages elkaar in snel tempo opvolgen!

Foto’s: Facebook Pukkelpop/WeCanDance
Cover: Tomorrowland

You May Also Like

Dit voorjaar draag jij een jeansvestje!

Tenminste als je hip wilt zijn! Ok, de meningen zijn wat verdeeld over de ...

LEGO voor volwassenen… nu al een hit voor komend najaar

Me-time Wat geef jij cadeau aan een vriend, vriendin of familielid tijdens de feestdagen? ...

Voor u getest: SodaStream ‘Art’, bruiswatertoestel in retrostijl

Niet alleen voor groene jongens SodaStream, onderdeel van PepsiCo, is wereldwijd marktleider in de ...