Met deze tips ga jij stijlvol het ‘Ja-woord’ aan

Eén woord…STIJL

Ben je net als ons eindelijk gezwicht en heb je op je knieën, al dan niet op een exotische locatie, een joekel van een verlovingsring aangeboden aan je toekomstige? Gefeliciteerd, jij, of beter jullie gaan trouwen! Hoewel zij je al diezelfde avond na het aanzoek ongetwijfeld heeft volgespamd met trouwdata, locaties en bruidsjurken mag ook jouw inbreng niet verloren gaan. Niet alleen haar bruidsjurk moet ‘on point’ zijn, jouw trouwpak is minstens zo belangrijk! En krijg je al klamme handen van het idee? Dan helpen we jou graag met deze tips naar een onvergetelijke dag.

1 Begin er op tijd aan

Trouwen vergt veel voorbereiding en dat geldt ook voor een trouwpak kopen. Wil je er piekfijn bijlopen, begin dan minstens zes maanden op voorhand naar jouw zoektocht. Dé grote dag is een bijzondere gebeurtenis en dat vergt tijd en moeite. Een trouwpak is een klasse apart, bestel daarom niet zomaar een pak bij de eerste de beste online kostuumshop maar laat je adviseren in een winkel die gespecialiseerd is in de verkoop van trouwpakken. Maak dus een afspraak.

Tijdens die afspraak, eventueel met familie en vrienden, kan je in alle rust jouw favoriete pakken passen. Trek hier zeker een paar uur voor uit. Handig is wel dat je al een idee hebt van kleur of bepaalde stijl zodat de verkopen een goed beeld krijgt van wat je zoekt. Maar pin je hier niet te neig aan vast. Wie weet verrast hij of zij je wel met een creatie waar je jezelf misschien helemaal niet in had gezien.

Gekozen? Plan dan je pasafspraak ongeveer twee maanden voor de dag van het ja-woord. Zo weet je zeker dat je kostuum zonder enige vorm van stress nog vermaakt kan worden en dit als gegoten zit op jullie ultieme dag.

2 de juiste kleur 

Afstemming is belangrijk! Ok, uiteraard krijg jij de bruidsjurk van jouw aanstaande niet te zien voor de grote dag maar het moet, net als jullie relatie trouwens, wel matchen. Het moet een onvergetelijke dag zijn en laat duidelijk zijn dat we dan niet bedoelen met een vloekend (niet alleen de kleuren) koppel. Bespreek dus samen de stijl en themakleuren van de grote dag. En wil je echt zeker zijn dat jouw gekozen kostuum perfect past bij de bruidsjurk? Neem iemand mee die ook bij de pasdag van jouw knappe meid is geweest.

Verder is een trouwpak ook niet zomaar een pak. Kleuren, prints en stoffen mogen dan net dat tikkeltje specialer (lees soms ook wel als duurder). Hou je ook aan de seizoenen. Is de trouw gepland in de lente of zomer? Dan is een lichter gekleurd kostuum met een ademende stof ideaal. Tijdens de herfst of winter kan het allemaal wat dikker en warmer.

3 De juiste schoenen

Heb je het pak gekozen? Dan is de volgende stap er de juiste schoenen onder te dragen. Neem voor alle zekerheid dan ook jouw broek mee als je gaat kijken naar de juiste trouwschoenen. Zo kan je zien naar de lengte van de broek en/of de kleur mooi bij elkaar aansluit.

Uiteraard heeft ieder zijn eigen smaak en willen we je niets opdringen maar met deze tips hou je het classy en veilig:
– Ga voor mooie en glanzende lederen schoenen
– Zorg dat je veters in horizontale lijnen zijn geregen (niet over elkaar zoals jouw sneaker)
– Hou je aan de stijl (klassiek kostuum – klassieke schoen, modern kostuum – stijlvolle schoen)

Ook ‘in’ maar iets gedurfder zijn suède schoenen, loafers en sneakers. Normaal worden deze wel over het algemeen bij minder formele gelegenheden of gedragen. Voor zij die het exotischer plannen en trouwen op het strand…slippers of blote voeten mag!

Denk ook aan de juiste kleur. Zwart is het meest veilige en kan je bijna onder elke kleur dragen maar het is niet bepaald de meest gewilde kleur als het op trouwschoenen aankomt. Met deze kleurencombinaties sla je alvast geen mal figuur…

– Een blauw pak combineer je best met zwart, bruin of cognac.
– Een antraciet pak combineer je altijd met zwarte schoenen
– Een navy (donkerblauw) combineer je met zwarte of bruine schoenen
– Onder een grijs pak horen zwarte, bruine of cognac schoenen.

Bij een zomers trouwfeest en bijgevolg een licht linnen pak, kies je het best voor lichtgekleurde schoenen. Wit, tan, bruin of blauw is goed, zwart kan je best mijden.

4 De juiste accessoires

Details maken de man! En dan hebben we het niet alleen over de juiste sokken en ondergoed (dat gaat ongetwijfeld toch als de bliksem uit op de huwelijksnacht). Denk ook aan de juiste strik op das, pochet of eventueel zelfs manchetknopen. Bij die laatste kan je misschien zelfs nog eens horen bij je (groot)vader dat hij er nog heeft liggen. Wil je echt ‘next level’ en wil je het nog net dat tikkeltje intiemer, specialer,…maken? Laat dan de trouwdatum en/of jullie namen in het pak borduren. Dat maakt het echt persoonlijk en bijzonder.

Hierbij onze tips die jou een beetje kunnen helpen in het kiezen van het juiste trouwkostuum. Weet wel, alle mannen zijn anders en hebben hun eigen smaak en mening. Daarom is er uiteraard geen enkel kostuum dat iedereen staat. Ga voor je eigen stijl en iets waar jij je de ganse dag goed en comfortabel in voelt. Casual, klassiek, zakelijk of sportief? Die dag ben jij het alfamannetje!

Ps: vergeet onze uitnodiging niet!

Credits: Unsplash/Pixabay

 

 

 

 

 

You May Also Like

MenStyle Test: Reductin Anti-Aging

Omdat ook wij niet eeuwig twintig, dertig, euh… veertig blijven… We kunnen het niet ontkennen… ...

Het betere maatpak bij Schaap Tailors!

Zit mijn jasje goed, zit mijn dasje goed? Met een pak kom je altijd ...