Afvallen zonder te diëten? Met deze tips kan het!

Wat teveel gegeten en gedronken afgelopen periode?

Dat de kilo’s er in de eindejaarsperiode ‘en masse’ zijn bijkomen is een feit. Het is dan ook typisch dat goede voornemens dikwijls te maken hebben met diëten, meer bewegen,… gezonder gaan leven dus. Wetende dat de meeste voornemens al gestopt zijn voor ze goed en wel zijn begonnen spitten we een aantal wetenschappelijke artikels uit die jullie zouden moeten kunnen helpen in voornemens om te zetten in daden.

Wist je trouwens dat vet, dat we verliezen zodra we gewicht kwijtraken, voor 84% verdwijnt via onze adem? De overige 16% is omgezet in water en verdwijnt via andere kanalen (onder andere zweet) ons lichaam. Maar voor je hier een hele dag stevig begint te ademen met de kans je begint te hyperventileren hebben we nog wat cijfers. Om 10 kilo vet te verliezen moet je 29 kilo zuurstof inademen. Hierbij ontstaat 28 kilo kooldioxide en 11 liter water. Afvallen door alleen maar te ademen? Dat gaat niet lukken! In combinatie met voedingssupplementen als omega 3 van Flinndal.nl, mogelijks wel… al zal je buiten het nemen van voedingssupplementen zelf nog wat inspanningen moeten doen.

Wij bij Whatmatters zijn al langer fan van voedingssupplementen op basis van omega 3 vetzuren. En wie ons een beetje kent, weet dat wij niet al teveel grammetjes vet teveel hebben. Maar wat zijn dat nu juist, omega 3 vetzuren? Wél, vetzuren die ons lichaam niet, of slechts in beperkte mate zelf aanmaakt. Ze zitten vooral in vis en walnoten. Het is dan ook aangeraden om minstens één keer per week vette vis zoals zalm, haring, makreel, sardienen,… te eten.

Hoe? Een Australisch onderzoek van het Australische Nutritional Physiology Research Centre heeft uitgewezen dat een ruime dosis omega 3 vetzuren in combinatie met drie keer per week 45′ bewegen het meest effectief is in de strijd tegen kilo’s.

Het onderzoek bestond uit drie groepen zwaarlijvigen zonder het eetpatroon aan te passen:
– Een groep die een ruime dosis vetzuren kreeg en de opdracht kregen iets meer te bewegen dan anders (3×45′)
– Een groep die een ruime dosis zonnebloemolie kreeg en de opdracht kregen iets meer te bewegen dan anders (3×45′)
– Een groep die een ruime dosis zonnebloemolie kreeg en niet de opdracht kregen meer te bewegen.

Resultaat? Alleen de groep die én visolie kreeg toegediend én iets meer moest bewegen ook daadwerkelijk kilo’s was afgevallen na 3 maanden. De overige 3 groepen waren niet afgevallen.

Conclusie?
– Een dagelijkse dosis voedingssupplement omega 3 vetzuren
– Drie keer per week 45′ bewegen
– Blijven ademen maar dat lijkt ons evident 🙂

Bron:
– De Australische Universiteit van New South Wales
– Onderzoek van het Australische Nutritional Physiology Research Centre

Credits: Pixabay

You May Also Like

Montblanc Legend Blue: Een geur voor Legends als Zinedine Zidane

Een aromatische, frisse houtgeur in een transparante blauwe fles Een legende is iemand die ...

ICE-Watch herlanceert icoon

Voor wat kleur in je leven… Tegenwoordig heeft de hele wereld nood aan een ...

Montblanc Legend Red, het geurtje voor de spontane en zelfzekere man

Een legende in vurig rood ter ere van zijn tiende verjaardag Legendes zijn fraaie ...