125 jaar oud Antwerps koffiemerk blijft innoveren

Koffie nodig tijdens het kamperen? 

Heb jij vakantie en ga jij kamperen? Of ben jij al aan uitzoeken hoe je op de camping tijdens Pukkelpop ’s morgens jouw broodnodige koffie gaat schenken? Wél, Rombouts heeft iets innoverend en milieuvriendelijk dat jij, letterlijk én figuurlijk wel weet te smaken.

Het koffiebedrijf, met roots in Antwerpen, weet al meer dan een eeuw lang traditie te combineren met voortdurende vernieuwing. Anno 2021, 125 jaar nadat Frans Rombouts als 20-jarige snaak besloot zijn eigen koffie te branden, is koffie hipper dan ooit en zet zijn geesteskind (dat momenteel bestuurd wordt door zijn achterkleinzoon Xavier) voluit in op eerlijke en duurzame koffieproducten. Zo lanceren ze dit jaar een wereldprimeur: de thuis composteerbare koffiefilter.

Revolutionaire koffiefilter
Xavier Rombouts: “Mijn overgrootvader en zijn rode bakfiets werden in korte tijde een vaste waarde in het centrum van Antwerpen. De echte doorbraak kwam er in 1958 met de Wereldtentoonstelling in Brussel. Rombouts bracht toen de allereerste voorgedoseerde koffiefilter ter wereld op de markt. De horeca en daarna ook de retailsector waren laaiend enthousiast.”

Tot op de dag van vandaag verkoopt Rombouts wereldwijd 60 miljoen voorgedoseerde filters per jaar van Groot-Brittannië tot Japan, Israël en Griekenland, om maar enkele landen te noemen waar de voorgedoseerde Rombouts-koffiefilter nog steeds populair is.

Made in Belgium

De sinds 1966 gebrevetteerde hofleverancier en leverancier van onze Rode Duivels lanceert nu een duurzame innovatie: de thuis composteerbare koffiefilter, de ecologische variant van de iconische filter waarmee het bedrijf groot geworden is.

Opnieuw vervult Rombouts als Belgisch familiebedrijf een voortrekkersrol in de reductie van plastic afval. De voorgedoseerde koffiefilter van de nieuwe generatie, beschikbaar in vijf verschillende varianten (Dessert, Goudmerk, Italian Style, Bio & Fairtrade en Deca) is 100% biologisch afbreekbaar. De filter is gemaakt van uitsluitend natuurlijke en dus milieuvriendelijke materialen. Hierdoor wordt maar liefst 145 ton wegwerpplastic per jaar bespaard. Het karton voor de verpakking is afkomstig uit ecologisch beheerde bossen, en de folie is volledig recycleerbaar.

Duurzaam én makkelijk: gewoon de filter vullen met water van 90 °C en klaar! Je kan de koffie dus overal mee naartoe nemen, naar kantoor, festival of camping bijvoorbeeld. De 100% composteerbare filter is exclusief te koop via Rombouts.com en zal later dit jaar verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Wij bij Menstyle waren iets bevoorrecht en konden de eerste exemplaren al op de kop tikken. En we moeten bevestigen… goei spul! We zijn nog nooit zo energiek aan onze redactievergaderingen begonnen!

You May Also Like

De onmisbare accessoires voor een huwelijksfeest

Van het ene huwelijk naar het andere? Wil je piekfijn voor de dag komen, ...

Xiaomi introduceert met zijn 12T-serie nieuwste flagship-smartphones

Next level detail en creativiteit voor een erg scherpe prijs Wie kent er Xiaomi? ...

Geen lief? Geen nood! Geef jezelf gewoon een Valentijnscadeau!

Lekker egoïstisch!  De sombere maand januari is voorbij gevlogen! Somber? Goh ja, de Kerstperiode ...