AirCar maakt geslaagde testvlucht van 35 minuten

Gedaan met aanschuiven op de E34/E313

De toekomst lacht ons toe als we de kerels van het Slowaakse bedrijf Klein Vision mogen geloven. Zo hebben zij op 28 juni hun geesteskindje, de Aircar, na vele uren testwerk de lucht in gestuurd, goed voor een vlucht van 35 minuten tussen de luchthavens van Nitra en Bratislava. Aan de stuurknuppel zat ene Stefan Klein, de uitvinder van dit toch wel speciale voertuig.

De AirCar beschikt over een 160 pk sterke BMW-motor. Die stuwt door middel van een grote achterop geplaatste schroef de wagen, of beter gezegd ‘Klein’ vliegtuig aan. Een vliegtuig wat plaats biedt aan twee passagiers.

Wat de effectieve autonomie betreft, daar zijn geen cijfers over bekend. Met de testvlucht van 35 minuten heeft hij toch al een kleine 100 kilometer kunnen overbruggen. En dat is nog niet alles want Klein Vision liet al weten te werken aan versies met drie of meer passagiers én denken ze ook na over exemplaren die kunnen varen.

Ter land, ter zee en in de lucht! VAMOS!

Foto’s: Klein Vision

You May Also Like

MenStyle Road Test: VW ID. Buzz Pro

Als er één test was waar we de afgelopen weken met heel veel spanning ...

Op avontuur in de nieuwe Land Rover Defender met daktent

Met je hoofd in de wolken… Doorheen zeven decennia van baanbrekende innovaties heeft Land ...

BMW en Flanders Classics maken de koers elektrisch

Het Vlaamse wielerseizoen start morgen Morgen is het zover: tijdens Omloop Het Nieuwsblad trekt ...