Ook de VW Golf verwijst de verbrandingsmotor naar de eeuwige jachtvelden

Het einde van deze iconische Volkswagen? 

De Volkswagen Golf, gewoonlijk VW Golf genoemd, is een compacte auto van de Duitse autofabrikant die sinds 1974 geproduceerd en is sindsdien een van de populairste en succesvolste auto’s in zijn segment geworden.

De VW Golf heeft in de loop der jaren verschillende wijzigingen ondergaan, waarbij elke nieuwe generatie aanzienlijke verbeteringen bracht in het ontwerp, de prestaties en de technologie van de auto. De laatste iteratie van de Golf, de achtste generatie, werd geïntroduceerd in 2019 en blijft bestuurders over de hele wereld imponeren met zijn strakke design, mooie prestaties en geavanceerde functies.

Een van de belangrijkste kenmerken van de VW Golf is zijn veelzijdigheid. Hij is verkrijgbaar in een reeks modellen, waaronder een 3-deurs, 5-deurs en een break, elk met verschillende niveaus van prestaties en functies. De Golf is ook verkrijgbaar met verschillende motoropties, waaronder benzine-, diesel- en hybride-aandrijflijnen, zodat bestuurders de motor kunnen kiezen die het beste bij hun behoeften past. Of u nu op zoek bent naar een sportieve hatchback of een praktische wagon, de VW Golf heeft iets te bieden. Of u nu op zoek bent naar een sportieve hatchback of een praktische wagon, de VW Golf heeft iets te bieden.

Qua prestaties heeft de VW Golf altijd bekend gestaan om zijn wendbare rijgedrag en snelle acceleratie. De nieuwste generatie van de Golf zet deze traditie voort met een reeks motoren die uitstekend vermogen en acceleratie leveren, maar toch zuinig blijven. Vooral de modellen Golf GTI en Golf R staan bekend om hun sportieve prestaties en rijdynamiek.

Toch is de achtste generatie van de VW Golf de laatste in zijn soort. Zo bevestigde Thomas Schäfer, CEO van Volkswagen, de dood van de Golf met verbrandingsmotor. Zo is er nog een ingrijpende facelift gepland voor de huidige generatie maar dan is het onherroepelijk gedaan en gaat de negende generatie volledig elektrisch.

Of we dit ook in de looks, die voor tv’s meestal iets meer futuristisch zijn, zullen zien? Dat valt af te wachten. Wat de CEO wel meegaf is dat de ID.Golf naast de bekende elektrische VW-modellen ID.2, ID.3, ID.4, ID.5,… zal blijven bestaan, zo zijn eigen visuele identiteit zal behouden en dat hij op het nieuwe SSP-platform, en dus niet het huidige MEB-platform, zal staan.  Wat we ook al weten? Dat hij niet voor 2028 zal verschijnen. Wordt dus vervolgd.

Foto’s: VW News Room

 

You May Also Like

MenStyle Road Test: BMW M3 Competition

De legende gaat verder… Nadat we Jonas met de M4 Competition op pad hebben ...

Te koop: Waanzinnige Bugatti Chiron Noire

Iemand toevallig nog een vergeten lotto-biljet in zijn zak zitten?  Wat wij doen terwijl ...

Komt Alfa Romeo met een exclusieve limited edition supercar?

Dat gaan we samen ontdekken op 30 augustus in het Alfa Romeo museum in ...