Science Fiction pick-up? Hier is de Tesla Cybertruck

Back to the future…

Bij fans van science fiction-films uit de jaren ’80 en ’90 deed de voorstelling van Elon Musks nieuwe speeltje wel een belletje rinkelen. De rijke Zuid-Afrikaanse ondernemer lanceerde dan ook zijn buitenaardse Tesla Cybertruck, De elektrische, hoekige en minimalistische pick-up van 5,88 meter lang met maar liefst 5 + 1 plaatsen. Met andere woorden, niet eentje die je zomaar ergens in de stad inparkeert.

Binnenin valt vooral een gigantische display van 17 inch op waarmee je de multimediamodule bedient en die, naar analogie van elke Tesla, zowat alle boordfuncties bundelt. Verder valt ook het stuur op, eentje dat ook veel weg heeft van een F1-wagen.

Onderhuids voorziet Tesla verschillende motor- en accucombinaties. Waar de basis-Cybertruck het bij een enkele elektromotor met een actieradius van 400 kilometer die de achterwielen aandrijft houdt, is er ook een Dual Motor. Twee elektromotoren dus die deze krachtpatser laat beschikken over een aandrijving op vier wielen die je pas zonder stroom laat vallen na  480 kilometer. En na één en twee, heb je uiteraard ook een topversie met drie elektromotoren. Die laat deze grote jongen in een supersonische 3 seconden naar honderd spurten en moet tevens een rijbereik van 800 kilometer garanderen.

Ook nieuw, het koetswerk en glaspartij van de Tesla Cybertruck zou niet alleen bestendig zijn tegen krassen, maar ook tegen kogels. Helaas liep dat tijdens de voorstelling wel wat mis. Een steen ging net niet door de ruit, zoals je kan zien in onderstaande video.

De eerste Tesla Cybertruck (enkel achterwielaandrijving) wordt verwacht in de loop van 2021. De Dual en Tri Motor volgen later. Op onze wegen zal het nog wachten zijn tot ergens in de loop van 2022, als hij gehomologeerd geraakt natuurlijk want laat ons even eerlijk zijn, wie zou met zijn klein stadskarretje steevast zijn voorrang even willen pakken met deze groene krachtpatsers in de buurt?

You May Also Like

Hier zijn de nieuwe BMW X5 M Competition en BMW X6 M Competition

Zuiniger, krachtiger,… Met uitgebreide innovaties op het gebied van prestaties, aanwezigheid en digitalisering scherpt ...

MenStyle On Tour: Wereldpremière Mini Electric in Rotterdam

Een wereldpremière? Dan zijn we er als de kippen bij!  Of we zin hadden ...

Dakloze Bentley Continental GT is een pareltje

Knap, stijlvol, luxueus en vooral krachtig Een Bentley Continental GT die volautomatisch en tot ...