Baden in extreme luxe…Bentley Flying Spur

Die mag in de garage…

Een Bentley een wagen voor de oude misschien wel gepensioneerde zakenman die zich graag laten voeren? Vergeet het! Het kan evengoed voor die jonge kerel zijn die luxe graag combineert met een vermogen waar de meeste sportwagens jaloers om kunnen zijn. Zie hier ’s werelds meest geavanceerde Grand Touring Sedan, de nieuwe Bentley Flying Spur.

 

Deze luxueuze krachtpatser met waanzinnig prachtig interieur beschikt over verschillende de meest geavanceerde technische snufjes. Centraal staat een roterende 12,3-inch HD touchscreen op het dashboard, maar deze kan volledig verdwijnen zodat de Bentley-puristen kunnen blijven genieten van drie analoge wijzerplaten.

Nog een leuk ding…het mega groot panoramische glazen schuifdak, inclusief een elektrisch kantelbaar voorpaneel. Voor zij die hun wagen op opzichtige plaatsen parkeert en schrik hebben dat schattenjagers gaan lopen met de ‘Flying B’, deze is nu automatisch intrekbaar en wordt zelfs verlicht wanneer je de auto instapt.

Er is ook een retrokantje aan deze Flying Spur. Zo is de voorgrille met verticale lamellen een knipoog naar de 1951 S1 Continental Flying Spur.

Ook onderhuids werd meer power voorzien en zijn vierwielaangedreven blok en Drive Dynamics Mode zorgt ervoor dat hij ook op onverhard zijn streng trekt. De twin-turbo 6,0-liter W12-motor levert 626 wilde paardjes en trekt dit zwaargewicht van bijna 2,5 ton in slechts 3,8 seconden naar 100. Aftikken doet deze straffe stoere kerel bij 333 km/u. Wie sprak er over een ‘bompa-auto’?

Bestellen kan vanaf 2020. Prijzen zijn helaas nog niet gekend.

Credits: Bentley

 

You May Also Like

Tesla belooft 320km/u en meer dan 840 kilometer autonomie

Elon Musk pakt uit!  Of Elon Musk wakker ligt van de concurrentie, zijnde Porsche ...

Is een F1, WRC of Formule E het snelste in een natte dragrace? (video)

Top Gear zocht het uit… Mocht de dragrace in het droge worden gereden, dan ...

Hier zijn de foto’s van de allereerste BMW iX

En binnenkort de eerste test? We mochten al een demo van de iX aanschouwen ...