Heren van MenStyle worden echte “Handymannen”!

We steken de handen uit de mouwen…

Ok, in tijden van Love Island worden ‘Handymannen’ wel wat anders gepercipieerd. Maar vergeet de figuurlijke betekenis waar Stenn en Co van het datingprogramma op Vier even mee, euh, armworstelen in een dikke zonnige villa in Spanje… wij kiezen voor de letterlijke betekenis van het woord. Wij gaan dus écht onze linkse handen uit de mouwen steken.

Twee linkerhanden? Laat duidelijk zijn dat wij niet vooraan in de rij stonden toen het verstand rond het gebruik van materialen in de bouw werd uitgedeeld. Een nagel in de muur kloppen lukt nog net, een boormachine hanteren kan al eens een extra bezoekje van de bezetter opleveren en de grotere en meer complexe machines lieten we in het verleden liever even links liggen dan de figuurlijke benaming van onze handen.

Tot nu. We zijn afgelopen jaar verhuisd en er moeten toch nog een paar klusjes afgehandeld worden. De Petanquebaan is in zijn laatste aanlegfase en ook de tuin is bijna helemaal af. Daar de schoonpa het een beetje welletjes begint te vinden alles alleen te moeten doen, gingen we bij hem in de leer en hielpen we bij de laatste zware loodjes. Zijn eerste tip namen we al zeker ter harte: “Alles begint bij degelijk materiaal”. Zoals we al zeiden, veel kaas hebben we er niet van gegeten maar wat we wel weten is dat je met merken als, what’s in the name, Bosch Professional of onder vakmensen ook wel gekend als Bosch Blauw weinig verkeerd kan doen.

Putten graven, breken, afval vervoeren, stenen slijpen… het aanleggen van een tuin inclusief petanquebaan… er komt veel bij kijken. Dat we dit, gezien onze ‘nihil’ voorkennis, ook best doen met de meest veilige machinerie was een must. Eén van deze machines was de haakse slijpmachine Bosch X-Lock. Stenen slijpen, een schop aanscherpen… met deze ‘X-tra handige’ en ‘X-tra betrouwbare’ haakse slijper was het allemaal een fluitje van een cent.

Vergeet extra onderdelen, die je toch alleen maar ergens weglegt en nadien nooit meer terugvindt, zoals een spanmoer, sleutel en flens… dankzij een nieuw ingenieus wisselsysteem van Bosch wissel je alles veel eenvoudiger en binnen de vijf seconden, zelfs wij! Meer nog, waar wij anders liggen te sukkelen met een spanmoer kan je hier comfortabel in een vlakke hoek slijpen zonder een oppervlak te beschadigen… nogmaals… zelfs wij!

Het wordt misschien een beetje afgezaagd, over een woordspeling gesproken, maar wat we niet wensen af te zagen zijn onze vingers en/of onze linkerhanden. Zo vinden wij het nog wel belangrijk in de toekomst zowel letterlijke, ja ‘Love Island’ Stenn, ook de figuurlijke, Handyman te blijven en willen we alleen maar werken met machines die 100% betrouwbaar zijn. Zo hoor je bij deze Bosch een duidelijke ‘klik’ en weet je altijd dat het accessoire stevig op de machine is bevestigd. Nooit eerder zijn wij met een geruster hart begonnen met slijpen…

Het resultaat mag gezien worden. Een tuin die summerproof is en een petanquebaan die kaarsrecht en waterpas klaarligt voor het allereerste Whatmatters Petanque-tornooi. Nu nog een Ricard in onze linkerhand en een metalen bal in onze, euh, andere linkerhand!

You May Also Like

Summer must-have: GeoSmartPro’s slimme ventilator

De temperatuur schiet de hoogte in… Als we het KMI mogen geloven wordt het ...

Summer Fre$h de zomer in met Philipp Plein

Een verslavend Eau de Toilette die al je zintuigen wakker schudt en verfrist. De ...

Sony introduceert twee nieuwe premium muziekspelers

Nieuwe Signature Series Walkman NW-WM1ZM2 en NW-WM1AM2 Sony lanceert dit voorjaar twee nieuwe premium ...