Luxe met de grote L…de Mercedes-Maybach GLS 600

Wie wil hier niet in rondgereden worden? 

Wij! Wij rijden dan ook liever zelf. En zelf rijden hoeft niet in te boeten aan decadentie als we deze Mercedes-Maybach GLS 600 even aanschouwen. Deze heerlijk luxueuze SUV met een dikke V8 onder de kap is dan ook een paleis op wielen.

 

Herkennen doe je hem sowieso aan de tweekleurige lak, die in 8 combinaties te bestellen valt, veel chroom en aan de patserige sloffen van 23 duim. Met één woord, imposant. En dat luxe en plaats aan boord, plaats moet ruimen voor andere zaken, is gewoon een feit. Zo bestaat deze Maybach niet uit zeven maar vier zitplaatsen. Instappen wordt vergemakkelijkt dankzij de ophanging die even door de knieën gaat bij het openen van de deur én, ja U hoort het goed, een in één seconde automatisch uitschuivende treeplank.

 

Koud of te warm buiten? Last van pijnlijke spieren na 18 holes te hebben geslagen of gewoon moe na een avondje stappen? Deze Maybach past zich aan alles aan. Zo zijn alle zetels elektrisch verstelbaar, verwarmd, gekoeld en uitgerust met massagefuncties. Achterin kan je, als je de twee ‘Executive’ zetels als optie hebt genomen, zelfs je zetel volledig platleggen om een heerlijk dutje te doen.

Onderhuids vinden we een 4 liter-V8 van 558 pk en 730 Nm, goed voor een sprintje van je chauffeur naar 100 in 4,9 seconden. Topsnelheid? Begrensd op 250 km/u.

Kostprijs? Nog niet bekend maar laat duidelijk zijn dat een potentiële koper hiervan allerminst wakker ligt.

You May Also Like

Hier is de Maserati MC20

Eindelijk een opvolger voor de MC12!  Hoewel de eerste foto’s afgelopen week al werden ...

Eerste Aston Martin Valkyrie rolt van de band

Hoewel band?  Een F1 voor de openbare weg. Zo noemde Aston Martin zijn langverwachte ...

MenStyle Road Test: Mazda CX-60 PHEV

De krachtigste Mazda ooit Het was erg lang geleden dat we nog een Mazda ...