Beestige Audi RS Q8 doet ons watertanden

De eerste beelden doen ons smachten naar meer…

Nog geen paar uur nadat de eerste beelden gelekt werden ‘optinternet‘ lanceerden de dames en heren van Audi hun nieuw paradepaardje officieel. Een achtcilinder twin-turbomotor die waardig de naam en RS-reputatie als badge mag dragen.

Die achtcilinder twin-turbomotor is de 4,0-liter V8 die we ook horen brullen in de Lamborghini Urus, weliswaar een beetje dichtgeknepen naar 600 pk en 800 Nm, werkt een sprintje naar 100 af in slechts 3,8 seconden. Na 13,7 seconden zit je zelfs aan 200 km/u en stoppen doe je pas bij een weerzinwekkende 305 km/u…tenzij je bent vergeten het weghalen van de begrenzer (een optie) aan te duiden op de bestelbon, dan stopt de pret bij 250 km/u.

En dat deze SUV niet alleen rechtdoor maar ook in het betere bochtenwerk dé top is, bewees deze krachtpatser onlangs op de Nürburgring waarin hij het record van de Mercedes-AMG GLC63 S verpulverde en het record SUV’s, terreinvoertuigen, bestelwagens en pick-ups op de Nordschleife met een tijd van 7:42.253 lekker scherp stelde.

Soit, mensen van Audi…laat maar weten wanneer we hem eens aan de tand mogen voelen!

You May Also Like

Abarth 695 Tributo 131 Rally brengt de legende na 40 jaar terug tot leven

Jouw partner in crime op kleine bochtige al dan niet geasfalteerde wegen De Abarth ...

BMW lanceert hippe BMW CE O2

Een trendsetter Met de nieuwe BMW CE 02 presenteert BMW Motorrad ongeveer twee jaar ...

MenStyle op de Europese première van de Aiways U6ion

En dat in onze thuisstad Aiways is met de U6ion aan een Europese roadshow ...