Europa wil niet weten van uitzonderingsmaatregel voor Italiaanse sportwagens

En mogen wij dit jammer vinden? 

Wie houdt er nu niet van een brullende V8, V10 of zelfs V12? Helaas meer mensen dan ons lief is met dank aan onder andere Greta en haar spijbelende vriendinnen. Zo wil Europa klimaatneutraal zijn tegen 2050 en daarvoor zien zij ook naar de autoconstructeurs. Zo moet het wagenpark vanaf 2035 volledig elektrisch zijn, ook voor constructeurs die minder dan 10.000 wagens per jaar bouwen en die op dit moment nog kunnen genieten van een uitzonderingsmaatregel.

Tegen de wil van Europa in wil de Italiaanse overheid zijn landgenoten Lamborghini, Ferrari en Maserati extra beschermen door ze toch toe te laten langer verbrandingsmotoren te kunnen bouwen. De Italiaanse minister die ‘Ecologische Transitie’ in zijn portefeuille heeft, heeft er ook goede argumenten voor. Hij stelt dat de Italiaanse sportwagens een niche zijn en dat ze speciale technologie nodig hebben om over te stappen van fossiele brandstoffen naar 100% elektrificatie. Speciale technologie waarvan de ontwikkeling meer tijd (en dus ook meer geld) vraagt.

Die vraag en argumenten stuiten voorlopig op een njet van de Europese Commissie. Zij vinden dat alle autobouwers hun steentje moeten bijdragen om de CO2-normen te halen.

Ach ja… de geur van benzine en het geluid van een ronkende V12 zal (helaas) iets worden waar we met veel nostalgie zullen over vertellen… tegen onze kleinkinderen. Oh ja, over een Lamborghini gesproken, binnenkort kan je een MenStyle Road Test met de Urus verwachten.

You May Also Like

De nieuwe BMW M 1000 R voldoet aan de hoogste eisen

Zowel op de landelijke wegen als op het racecircuit “De M R is het ...

MenStyle On Tour & Road Test: Lancering DS7 in Nice

Verfijnd Corona lijkt ons dagelijkse leven niet echt meer te beïnvloeden en dat merken ...

BMW X1 krijgt met M35i xDrive nieuwe topversie

300 pk sterk, al hadden het er 17 meer kunnen zijn… Zo levert de ...