Europa wil niet weten van uitzonderingsmaatregel voor Italiaanse sportwagens

En mogen wij dit jammer vinden? 

Wie houdt er nu niet van een brullende V8, V10 of zelfs V12? Helaas meer mensen dan ons lief is met dank aan onder andere Greta en haar spijbelende vriendinnen. Zo wil Europa klimaatneutraal zijn tegen 2050 en daarvoor zien zij ook naar de autoconstructeurs. Zo moet het wagenpark vanaf 2035 volledig elektrisch zijn, ook voor constructeurs die minder dan 10.000 wagens per jaar bouwen en die op dit moment nog kunnen genieten van een uitzonderingsmaatregel.

Tegen de wil van Europa in wil de Italiaanse overheid zijn landgenoten Lamborghini, Ferrari en Maserati extra beschermen door ze toch toe te laten langer verbrandingsmotoren te kunnen bouwen. De Italiaanse minister die ‘Ecologische Transitie’ in zijn portefeuille heeft, heeft er ook goede argumenten voor. Hij stelt dat de Italiaanse sportwagens een niche zijn en dat ze speciale technologie nodig hebben om over te stappen van fossiele brandstoffen naar 100% elektrificatie. Speciale technologie waarvan de ontwikkeling meer tijd (en dus ook meer geld) vraagt.

Die vraag en argumenten stuiten voorlopig op een njet van de Europese Commissie. Zij vinden dat alle autobouwers hun steentje moeten bijdragen om de CO2-normen te halen.

Ach ja… de geur van benzine en het geluid van een ronkende V12 zal (helaas) iets worden waar we met veel nostalgie zullen over vertellen… tegen onze kleinkinderen. Oh ja, over een Lamborghini gesproken, binnenkort kan je een MenStyle Road Test met de Urus verwachten.

You May Also Like

Primeur op Spa-Francorchamps: Audi e-tron GT

Wat een weekend! Afgelopen weekend vond de 24u van Spa-Francorchamps plaats. Helaas zonder publiek ...

Jeep® onthult hun allereerste volledig elektrische SUV

Een primeur Gisteren, tijdens de presentatie van het strategisch plan “Dare Forward 2030” van ...

MenStyle Road Test: Met de Alfa Romeo 4C naar de Alfa Romeo GTAm

“Jens, zin om nummer 000/500 van de Alfa Romeo GTAm te komen aanschouwen?“ De ...