Deze exclusieve Ferrari 512 TR Spider moet drie miljoen opleveren

De enige 512 TR Spider die nog rondrijdt

De Ferrari Testarossa spreekt tot de verbeelding en is één van Ferrari’s bekendste modellen ooit en waarvan de 7.177 werden gebouwd tussen 1984 en 1992. In 1990, zes jaar na zijn lancering werd hij vernieuwd en 512 TR gedoopt. Zo werd de 4,9 liter flat V12 wat extra gekieteld tot 428 pk. Zo was hij in een sprintje naar 100 km/u zo’n 0,4 seconden sneller (4,8 sec) dan zijn voorganger en topte hij af op 313 km/u.

De Testarossa was een coupé, op enkele uitzonderingen na. Naast de Italiaanse auto-designer Pininfarina, die er zich wel hebben aan gewaagd, heeft Ferrari dit zelf slechts bij drie stuks ook zelf geprobeerd en dit op specifieke vraag van de Koninklijke familie van Brunei. Voor oliedollars danst de beer, weet je wel….

Van deze drie stuks rijdt er nog maar eentje rond en het mag dan ook bestempeld worden als één van Ferrari’s exclusiefste wagens. En rondrijden mag je met een korreltje zout nemen want als we de kilometerstand even checken staan daar slechts 570 gereden kilometers op. Vintage nieuw dus. Vintage nieuw dat tijdens een veiling bij RM Sotheby’s tussen de 2,5 en 3,2 miljoen euro moet opbrengen. Zelf nog wat geld over om te investeren? Het is het moment!


You May Also Like

MenStyle Road Test: BYD Atto 3

Volgens VAB, de elektrische gezinswagen van het jaar We hadden er al veel over ...

MenStyle Road Test: BMW M440i

Een M4 op dieet? Een M4 light?  Wat de BMW 4-reeks juist is, hebben ...

MenStyle op de launch van GreenMobility

Scandinavische vloot met elektrische deelauto’s nu ook in Antwerpen en Gent… Of wijzelf meer ...