Maison Colette verovert de Alpen: fine dining meets fly zone in Salzburg
In de wereld van luxe draait alles om beleving. Het gaat om precisie, karakter, comfort — en smaak. Dat laatste neemt de Belgische topchef Thijs Vervloet deze maand letterlijk naar nieuwe hoogten. De tweesterrenchef van Maison Colette in Westerlo is de nieuwste gast in het internationaal gerenommeerde Restaurant Ikarus, gevestigd in het iconische Hangar-7 op de luchthaven van Salzburg.
Voor wie het nog niet kent: Restaurant Ikarus is geen doorsnee fine dining-zaak. Het is een plek waar maand na maand de beste chefs ter wereld neerstrijken om hun signatuur te delen met een publiek dat evenveel van koken houdt als van charisma. Onder curatorschap van culinair icoon Eckart Witzigmann en Executive Chef Martin Klein, is Ikarus een soort gastronomische Formule 1 — met elke maand een nieuwe topper aan het stuur.
In juni is het dus aan Thijs Vervloet, de man achter Maison Colette. Zijn stijl? Denk: een hedendaagse interpretatie van de klassieke Frans-Belgische keuken, met room, boter en een stevig gevoel voor finesse. Geen poespas, wel precisie. Geen overdaad, wel gulheid. Typisch Thijs. “In de Franse keuken kun je niet zonder boter en room,” zegt hij zelf. “Ze zijn de basis voor alles wat telt.”
Maison Colette: erfgoed met horsepower
Maison Colette is gevestigd in een prachtig gerenoveerde dokterswoning in hartje Westerlo. Achter de gevel schuilt een verhaal dat begint bij de grootmoeder van de chef – Colette – die hem als kleine jongen al de liefde voor het koken bijbracht. Vandaag is het restaurant haar naam én zijn visie: pure ingrediënten, technische beheersing en een uitgesproken smaakhandtekening.
Wat op het bord komt? Geraffineerd comfort met topingrediënten als Belgisch kalfsvlees, Bressekip of Noordzeegarnalen. Het soort keuken waar je niet alleen je honger, maar ook je ego mee voedt. Luxe die je niet uitschreeuwt, maar elegant opdient.
Van Westerlo naar Salzburg – en op tv
Op zaterdag 21 juni laat Vervloet zijn kunnen niet alleen proeven, maar ook zien. Dan verschijnt hij in de tv-special ‘Culinary Heights at Ikarus’ op ServusTV en ServusTV ON. De uitzending biedt een blik achter de schermen van het residentieprogramma van Ikarus en toont hoe de Belgische chef zijn verfijnde creaties vertaalt naar een internationaal podium.
Met zijn passage in Ikarus laat Thijs Vervloet zien dat Belgische gastronomie niet enkel thuishoort in gezellige herenhuizen, maar ook op wereldpodia. Of in dit geval: tussen vliegtuigmotoren, racewagens en Red Bull-helikopters, want Hangar-7 is evenzeer een speeltuin voor tech-, auto- en aviatieliefhebbers als een tempel voor fijnproevers.
Food, finesse & flyby luxury
Voor wie Salzburg deze maand passeert: reserveer bij Ikarus en proef Maison Colette op cruise altitude. En voor wie het dichter bij huis zoekt: Pak de Porsche richting Westerlo en geniet van een ervaring waarvan je smaakpapillen blij van worden.
Meer info:
-
Maison Colette, Westerlo – maisoncolette.be
-
Restaurant Ikarus, Hangar-7 – hangar-7.com
-
‘Culinary Heights at Ikarus’ – Zaterdag 21 juni op ServusTV & ServusTV ON
Foto’s: ©Helge Kirchberger Photography / Red Bull Hangar-7