Moët & Chandon onthult vintage-ervaring bij tweesterrenrestaurant Colette – De Vijvers

Moët & Chandon, het wereldberoemde champagnehuis, is verheugd om de voortzetting van zijn gewaardeerde samenwerking aan te kondigen met het met twee Michelin-sterren bekroonde restaurant Colette – De Vijvers, onder leiding van de gerenommeerde Chef Thijs Vervloet. Voortbouwend op het succes van hun samenwerking van vorig jaar, organiseert Moët & Chandon een exclusief 4-handen diner met de culinaire meesterwerken van Moët & Chandon’s excecutive chef Jean-Michel Bardet, samen met Chef Vervloet.

Dit uitzonderlijke gastronomische evenement introduceert een uniek menu, waarbij één gerecht op het menu van Colette – De Vijvers zal blijven staan tot het einde van 2024, als food pairing met de Grand Vintage. Dit biedt de zeldzame kans om de perfecte combinatie van Moët & Chandon’s nieuw uitgebrachte Vintage Champagnes te ervaren met gerechten die zorgvuldig zijn samengesteld om elke slok te versterken. Dit evenement benadrukt Moët & Chandon’s toewijding aan het vieren van de synergie tussen champagne en haute cuisine.

Een voortreffelijke samenwerking van culinaire titanen

Chef Jean-Michel Bardet, een visionair in de culinaire wereld, werkt opnieuw samen met Chef Thijs Vervloet om een menu te creëren dat harmonieert met het verfijnde karakter van Moët & Chandon’s nieuwe Vintage Champagnes. Chef Bardet, die zijn laatste Michelinster in 2021 verdiende en wiens carrière zich uitstrekt over Michelin-sterrenrestaurants, luxe hotels en privéclubs over de hele wereld, staat bekend om zijn innovatieve benadering van het combineren van champagne en gerechten. Zijn filosofie draait om het versterken van de natuurlijke kenmerken van Moët & Chandon’s champagnes door gerechten te creëren die zowel inventief als heerlijk zijn.

Het menu, exclusief ontworpen voor dit evenement, weerspiegelt de diepe eerbied van beide chefs voor traditie en hun gedeelde passie voor innovatie. Het zal gangen bevatten die het delicate samenspel van smaken, texturen en aroma’s benadrukken, zodat elk gerecht resoneert met de unieke eigenschappen van de bijbehorende champagne. Dit gezamenlijke diner op 14 oktober is niet zomaar een maaltijd, maar een meeslepende ervaring die de kunst van culinaire en oenologische perfectie viert.

Introductie van de nieuwe Vintage Champagnes

De schijnwerpers van deze samenwerking staan gericht op Moët & Chandon’s nieuwste Vintage Champagnes, die het huis’ toewijding aan vakmanschap en de kunst van het champagnemaken belichamen. Elke Vintage Champagne is een getuigenis van de uitzonderlijke kwaliteit van de oogst van één enkel jaar, en biedt een kijkje in de specifieke omstandigheden die de druiven van dat jaar hebben gevormd.

Grand Vintage 2016: Sereniteit na de storm
De vintage van 2016 wordt gekenmerkt door zijn gracieuze en serene karakter, voortkomend uit een jaar dat werd gekenmerkt door uitdagende weersomstandigheden. De winter was ongewoon vochtig, de lente extreem regenachtig en de zomer bracht onverwachte droogte. Ondanks deze tegenslagen is de resulterende champagne een meesterwerk van balans en elegantie. Met 48% Chardonnay, 34% Pinot Noir en 18% Pinot Meunier is deze extra brut champagne (dosering van 6 g/liter) levendig goudkleurig met groene reflecties. Aroma’s van geroosterd brood, hazelnoot en peperkoek evolueren naar florale tonen van pruim, sinaasappelbloesem en anijs, wat het een ideale pairing maakt met mals wild of delicate visgerechten.

Grand Vintage Rosé 2016: Een symfonie van elegantie
De Grand Vintage Rosé 2016 is even verfijnd en presenteert een harmonieuze mix van 43% Pinot Noir (inclusief 13% macereerde Pinot Noirs Rode Wijn), 42% Chardonnay en 15% Pinot Meunier met een lage dosering van 5 g/liter. De lichtroze tint met blauwachtige reflecties duidt op zijn delicate en elegante structuur. De neus wordt begroet met laat-zomerfruit zoals frambozen en aardbeien, gevolgd door bloemige tonen van roos, hibiscus en viooltjes, en nuances van peperkoek en cacaopoeder. De smaak is soepel met een zijdezachte afdronk die prachtig samengaat met gerechten zoals kreeft, versterkt door bloemige smaken en een vleugje citrus.

Grand Vintage Collection 2009: Het charisma van rijpheid
Gerijpt gedurende 14 jaar, komt de Grand Vintage Collection 2009 naar voren als een champagne van grote rijpheid en charisma. Deze blend van 50% Pinot Noir, 36% Chardonnay en 14% Pinot Meunier met een dosering van 5 g/liter is rijk en omhullend, met aroma’s van geroosterd briochebrood, gekarameliseerde ananas en abrikozengebak met een peperige afdronk. De lange rijping heeft deze vintage een diepe complexiteit gegeven, wat het een uitstekende match maakt voor “surf en turf”-gerechten zoals Iberico-ham en calamari, waar de complexiteit van de champagne tot zijn recht komt.

Grand Vintage Collection 2000: De paradox van weelderigheid
De Grand Vintage Collection 2000, een champagne die gedurfde schittering combineert met een lichte toets, is de 67e Grand Vintage van Moët & Chandon. Met een blend van 50% Chardonnay, 34% Pinot Noir en 16% Pinot Meunier, werd deze champagne in 2015 gedegorgeerd en verder negen jaar gerijpt. Het opent met krachtige tonen van geroosterde amandel en hazelnoot, gevolgd door frissere nuances van grapefruit en jasmijn. De smaak is rijk en romig met een levendige afdronk, waardoor het een ideale pairing is voor complexe gerechten zoals stevige vis met knolgroenten en fruitige elementen zoals abrikoos en vijg.

Een uitnodiging om het buitengewone te proeven

Dit exclusieve 4-handen diner en het bijbehorende menu bij Colette – De Vijvers bieden een ongeëvenaarde kans om de diepgang en het karakter van Moët & Chandon’s Vintage Champagnes te ontdekken. Elk gerecht is zorgvuldig ontworpen om de unieke kenmerken van deze opmerkelijke champagnes aan te vullen, waardoor gasten een culinaire ervaring beleven die het alledaagse overstijgt.

Moët & Chandon nodigt champagne-enthousiastelingen en fijnproevers uit om deel te nemen aan deze viering van culinaire en wijnbouwkundige perfectie. Eén gerecht zal tot het einde van 2024 op het menu van Colette – De Vijvers blijven staan, als food pairing met de Grand Vintage, en biedt een reis naar het hart van verfijnde gastronomie en voortreffelijke champagnecombinaties.

You May Also Like

Wat doet Snoop Dogg met een Turtle?

Een vervolg shooten op de succesvolle campagne met SodaStream Na het succes van de ...

Met David Beckham op je snoet ben jij deze zomer het mannetje

Eyewear by David Beckham introduceert de Spring/Summer 2024 collectie Samengesteld en bedacht door David ...