Michael Jordan voegt Pininfarina Battista Targamerica aan zijn garage toe

Meer dan 2,5 miljoen euro

Wat als je als man geld teveel hebt? Dan bouw je een mooie garage uit, het is te zeggen, wat erin staat natuurlijk. Dat doet ook Michael Jordan, de rijkste professionele atleet ooit. Naast het basketbal heeft Jordan ook een enorm grote passie voor auto’s. Zo is hij mede-eigenaar van het 23XI NASCAR-team en staan of stonden er al enkele heerlijke pareltjes op zijn ongetwijfeld kilometers lange oprit.

Het nieuwste speeltje op zijn oprit? Een unieke Pininfarina Battista Targamerica, de krachtige elektrische hypercar die eerder dit jaar te zien was tijdens zijn debuut op The Quail, een exclusief autosportevenement in augustus en waar de Italiaanse autobouwer nog de lippen stijf op elkaar hield over wie de nieuwe eigenaar van deze hypercar zou worden.

Dat blijkt nu de, sorry Lebron James, de beste basketballer all time te zijn. De Battista, die sterke gelijkenissen heeft met de Rimac Nevera, wordt aangedreven door vier elektromotoren die samen maar liefst 1.900 pk en 2.299 aan koppel leveren. Dit volstaat om het elektrisch geheel in een indrukwekkende 1,89 seconden van 0 naar 100 km/u te brengen wat hem tegelijk ook de snelst accelererende productieauto ter wereld maakt. Aftoppen doet de Battista op 357 km/u. Wat het elektrisch rijbereik is en hoe snel de auto van 10 naar 80% laadt, moeten we nog even uitzoeken.

Wat we niet moeten uitzoeken zijn de ‘speciallekes’ die in deze Battista verwerkt zitten. Zo is deze stevig gepersonaliseerde hypercar naast frameloze deuren en afneembaar dak ook uitgerust met een ingebouwde sigarenhumidor. Niet toevallig want Jordan is een grote fan van sigaren, getuige elke dikke Havanna hij rookte na het behalen van een NBA-titel.

De prijs? Als we bovenop de basisprijs van 2,5 miljoen euro nog de kosten van Michaels eisen en personalisatie meerekenen, zal het wel boven de 2,5 miljoen euro liggen. Een peulschil natuurlijk als je naar Jordans bankrekening kijkt.

You May Also Like

Profile’s ludieke ‘doppenactie’ spoort aan regelmatig de banden te checken

‘Kijk uit je doppen!’ Onder die noemer adviseert Profile deze maand automobilisten om hun ...

MenStyle On Tour: 24u Spa-Francorchamps met BMW

En direct de winst meepakken Een jaarlijks uitje met de man die de autosportgenen ...

Mercedes EQC 4X4²: Elektrisch op avontuur

Komt hij ooit in productie?  Wie zal het zeggen maar met dit concept, de ...