Skoda Enyaq breidt gamma uit met heerlijke coupé

En ja, met een extrasportieve RS topversie 

Zoals eerder aangekondigd heeft Skoda het gamma van zijn immens populaire en zuiver elektrische Enyaq iV EV, die we hier al eens konden testen, uitgebreid. Zo is deze crossover nu ook beschikbaar met een aflopende en sportieve daklijn. En we hebben goed nieuws, er is, voor het eerst, ook een RS-variant met 306 pk (460 Nm koppel) op komst.

Qua motorisatie zijn er in de Enyaq Coupé iV vier modellen beschikbaar. Eentje met 180 pk, 204 pk, 265 pk, allen aangedreven via de achterwielen en de hierboven al aangehaalde 306 pk sterke en met twee elektromotoren vierwielaangedreven Enyaq Coupé RS iV.  Het batterijpack varieert afhankelijk van het gekozen model van 62 kWh tot 82 kWh goed voor een rijbereik van 400 tot 545 km. Snelladen kan tot 125 kW (DC).

Buiten een sportiever zicht kent de aflopende daklijn nog andere voordelen. Zo is de luchtstroom aerodynamische wat dan weer een positieve weerslag kent op het verbruik. Vrij vertaald, minder weerstand en dus ook zuiniger, zo’n 35 kilometer als we de Tsjechen mogen geloven. En voor zij die hun koffer graag volladen, het heeft geen invloed op diens inhoud die nog vlot 570 liter bedraagt.

Verder komt Skoda met twee extra lakkleuren (Phoenix Orange en Graphite Grey) en kan je de RS-variant bestellen in het opvallende ‘Mamba Green’.

Prijzen zijn nog niet bekend maar met de ‘gewone’ Enyaq in het achterhoofd zal dit toch minstens een 42.000 euro kosten. We houden jullie op de hoogte… en hopelijk krijgen we ook nog de kans deze blitse en sportieve jongen zelf eens aan de tand te voelen.

You May Also Like

BMW lost teaser BMW M5 CS (Competition Sport)

Zoals het een CS hoort…krachtiger, lichter en sneller Afgelopen zomer mochten we de première ...

De MINI BIG LOVE BOAT gemist in Antwerpen? Geen probleem!

Hop naar Brussel! Het was groot feest voor uw favoriete redactie afgelopen donderdag wanneer ...

MenStyle on Tour: Brussels Motor Show

Met Focus en WTV in ons zog… We worden zowaar nog echte BV’s. Zo ...