Is de Lucid Air de volgende Tesla-killer?

Arme Elon? 

Er zijn er verschillenden die het pretenderen maar slecht weinigen gegeven…Tesla een nekschot geven. Porsche is er met zijn Taycan wel goed in gelukt, alleen maakt het verschil in prijs het net niet fataal. Maar nu is er het Amerikaanse Lucid Motors dat in 2021 met hun eerste serieuze wapen, de Lucid Air, gaat komen. En als we de cijfers mogen geloven, klinkt het veelbelovend.

Het nieuwste speeltje van Lucid Motors is een elektrische sedan en kan je dan ook het best omschrijven als dé concurrent voor de Tesla Model S. Maar wat heeft hij meer te bieden? Wél, een batterij die 830km lang meegaat, oftewel zo’n 30% meer dan zijn concurrent. De laatste generatie Tesla Model S moet dan ook al aan de stroom na 640km. Ook qua (omgerekende) pk’s moet de Tesla het onderspit delven want de strafste Lucid Air zou (speculatie) gecombineerd tussen de 1.080 en maar liefst 1.300 elektrische volbloeden aan boord hebben.

Verder doet de Lucid Air het met een batterijpakket van 900 volt, zo’n 100 meer als de Taycan en zo’n 500 (!) meer als de Tesla en wordt het geheel ook gewoon sneller geladen. Waar de Tesla tot maximaal 250 kilowatt kan laden, doet de Lucid het met 300 kW oftewel 33 km bereik meer per minuut.

De CEO van Lucid Motors, Peter Rawlinson laat ook weten dat zijn Lucid Air de snelste ter wereld is. Amerikanen bekijken dit niet van 0 naar 100 km/u (of beter 60 mijl/uur) maar wel tijdens een spurtje op een kwart mijl. De Tesla Model S doet hier 10,5 seconde over, de Lucid Air slechts 9,9 seconden, oftewel even snel als bijvoorbeeld een Koenigsegg Agera RS of McLaren Senna.

Kostprijs van dit snelle, doch groene, geweld? Naargelang de uitvoering tussen de 80.000 en 150.000 euro.

You May Also Like

Alpina B8 Gran Coupé: Brute kracht gecombineerd met exclusieve luxe

De meer luxueuze maar zeker niet minder snelle BMW M8 Voor een stoere look ...

MenStyle Road Test: BMW X4 M Competition

Een sportwagen op ‘hogere’ poten… De zomer 2021 werd het moment waarop zowel de ...

Wat doet Snoop Dogg met een Turtle?

Een vervolg shooten op de succesvolle campagne met SodaStream Na het succes van de ...