Driekwart van de Belgen heeft meer vertrouwen in vaklui die professionele werkkledij dragen

Dan weet je als man (en vrouw) weten wat te doen

Wijzelf zijn niet direct mannen die professionele werkkledij dragen daar wij, met onze twee linkse handen, maar net een deftig artikel bij elkaar getypt kunnen krijgen. Tenzij onze Vintage Martini Driver natuurlijk, die onbezonnen en nobele onbekende man werkt zich met twee handen aan het stuur en twee voeten op de pedalen uit de naad tijdens onze road tests in zijn lekker oud en vintage Martini racepak.

Gelukkig zijn er ook mannen die, spreekwoordelijk gezien, wel handen aan hun lijf hebben. En welke van deze vakmannen je het meest vertrouwt? Wél, diegene die komen werken in aangepaste werkkledij, aldus een representatief onderzoek van HEROCK®, die we ook al kennen van hun OnlyFans-campagne, bij 1.000 Belgen.

Zo blijkt dat driekwart van de Belgen (75%) meer vertrouwen heeft in vaklui die professionele werkkledij dragen. Ruim zeven op de tien (73%) menen ook dat ze efficiënter werken met aangepaste kledij aan. Laurent Van Laere, zaakvoerder van HEROCK®, ziet in de cijfers een bevestiging van het belang van degelijke werkkledij. “De uitstraling van een werkman of werkvrouw wordt mee bepaald door wat ze dragen. Voor veel mensen zegt het iets over hun manier van werken en ook over het werk dat ze afleveren. Het geeft meer vertrouwen, ze komen properder en zelfs competenter over.

De kans is groot dat u zichzelf herkent in de resultaten van het onderzoek. Een werkman of werkvrouw die netjes uitgedost aanbelt, maakt voor veel Belgen een betere indruk dan iemand die in versleten jeans komt opdagen voor een klus. Volgens de  bevraging vinden meer dan 9 op tien Belgen (92%) het belangrijk dat werkmannen en -vrouwen geschikte werkkledij dragen.

Drie kwart van de Belgen geeft aan dat ze meer vertrouwen hebben in de professionaliteit van werkmannen en -vrouwen die een aangepaste werktenue dragen (75%). Ruim 7 op 10 bevraagde Belgen denken ook dat werkmannen en -vrouwen efficiënter werken als ze professionele kledij aanhebben (73%). Vaklui zónder aangepaste kledij krijgen dan weer overduidelijk een veel lagere score. Voor meer dan de helft van de Belgen komen zij als minder veilig (58%), minder voorzichtig (53%) en zelfs minder professioneel (52%) over.

Naast het vakmanschap speelt ook netheid een belangrijke rol in de perceptie bij klanten. Voor acht op de tien Belgen (79%) draagt propere, goed onderhouden werkkleding bij aan een positieve indruk van de vakman- of vrouw. Bijna zeven op de tien vinden dat werklui met vuile werkkledij minder verzorgd (69%) en zelfs minder hygiënisch (66%) overkomen.

Kleren maken de werkman of werkvrouw”, weet Laurent Van Laere, die als zaakvoerder van HEROCK® al heel zijn leven in de branche actief is. “Stevige werkschoenen en handige kledij zorgen er nu eenmaal voor dat het veiliger is voor vaklui en ook dat ze veel efficiënter kunnen werken. Veel heeft daarnaast echter ook te maken met perceptie en daar speelt de kledij nu eenmaal een belangrijke rol in. Vakmensen doen zichzelf eigenlijk oneer aan als ze geen nette, professionele kleren aantrekken.

Gepersonaliseerde werkkleding versterkt professionele uitstraling

Volgens het onderzoek heeft driekwart (75%) van de Belgen ook meer vertrouwen in werklui bij wie het logo van de firma op de werkkledij staat. Een team waarvan alle werkmannen en -vrouwen dezelfde werkoutfit dragen, geeft aan zeven op de tien klanten (70%) extra vertrouwen.

Volgens Laurent Van Laere van HEROCK® heeft zo’n gepersonaliseerde kledij niets dan voordelen:“Voor een bedrijf met meerdere werknemers draagt de extra branding zeker bij aan een gevoel van trots en samenhorigheid. Als mensen zien dat ze deel uitmaken van een onderneming met een herkenbare branding, zorgt dat daarnaast ook voor extra vertrouwen bij de klanten. Je krijgt meteen het gevoel dat ze deel uitmaken van een groter geheel. Bovendien doe je jezelf ook hier als werkman- of -vrouw oneer aan als je je eigen logo niet uitdraagt. Het is ook gewoon reclame voor je zaak.

Ben je een zelfstandige of werk je in loondienst als vakman bij een baas? Dan is er maar één boodschap… meet je een deftig werkplunje aan, draag je eigen logo of dat van de man/vrouw die het zout op jouw patatjes laat verdienen en kom over als een echte werkbaas! En zoek je nog werkkledij? Neem dan zeker eens een kijkje bij www.herockworkwear.com

Foto’s: HEROCK®

 

You May Also Like

Sothys en Eden Park stellen een nieuw gamma verzorgingsproducten voor mannen voor

Smeren maar… Sothys, al meer dan 75 jaar een Franse referentiespeler in de beautysector, ...

Dit voorjaar draag jij een jeansvestje!

Tenminste als je hip wilt zijn! Ok, de meningen zijn wat verdeeld over de ...

Bouw- of renovatieplannen? Durf te kiezen voor elektrisch verwarmen!

De voordelen op een rijtje… We naderen 2021 en dat heeft gevolgen voor zij ...