De eerste Rolex op de maan kan nu de uwe worden

En dat gaat je meer dan een rib uit je lijf kosten

De eerste horloge op de maan is niet een Rolex, die eer valt de beurt aan Omega wanneer in 1969 astronauten Neil Armstrong en Buzz Aldrin uit de Apollo 11-missie net hun voet op de maan hebben gezet. Om hun polsen, onder de dikke lagen van hun ruimtepakken, dragen ze de Omega Speedmaster, nog steeds een klassieker en iconisch model dat doorheen de jaren zo goed als onveranderd is gebleven, op enkele samenwerking, zoals met Swatch (de MoonSwatch), na.

Het is drie missies later, met de Apollo 14 wanneer astronaut Edgar Mitchell, piloot van de maanlander, een derde landing op de maan uitvoerde. Dat deed hij met een glinsterende Rolex GMT-Master in de Pepsi-kleuren rond de pols. Nu, zo’n 55 jaar later, wisselt die Lunar Rolex, die negen uur op de maan heeft doorgebracht, voor zo’n dikke 400.000 dollar van eigenaar. Op de achterkant staat trouwens nog het volgende gegraveerd: “Worn by Cdr. E. Mitchell on Apollo 14, 1971, to Karlin – My Daughter.”

De Lunar Pepsi Rolex van Mitchell wordt geveild door RR Auction dat met een startbod van 45.000 dollar de veiling op gang trok. Momenteel staat de horloge, waarop al 18 keer is op geboden op 59.895 dollar. Voor het volgende bod moet je er al minstens 6.000 dollar bij doen. En daar zal het niet bij blijven want het horloge wordt geschat op 400.000 dollar, wat zou betekenen dat het de duurste GMT-Master in de geschiedenis wordt. The sky is the limit? In dit geval mag je dit ook letterlijk nemen. Oh ja, bieden kan tot 25 oktober 2024, dan stopt de veiling die trouwens ook nog andere in de ruimte geschoten horloges aanbiedt.

Foto’s: RR Auction

You May Also Like

MenStyle On Tour: MSC Yacht Club Trip met cruiseship MSC Seaview

Een tourtje Marseille, Genua, Barcelona… We hebben al minder leuke telefoontjes gekregen in ons ...

Deze Ferrari V12-tafel kan het pronkstuk van jouw mancave worden

Bieden maar  Nog vier dagen en de veiling van RM Sotheby’s in Miami draait op ...

Stijlvol van de bouwwerf naar de catwalk: Safety Jogger

Van de werf naar de catwalk! Je zou zowaar gaan denken dat het een ...