Marlon Brando’s Rolex GMT-Master voor recordbedrag geveild

Een klassieker

De Rolex GMT-Master, een icoon onder de horloges, heeft een rijke geschiedenis en blijft een tijdloos symbool van vakmanschap en stijl. Oorspronkelijk ontwikkeld in samenwerking met Pan American World Airways (Pan Am) in de jaren 1950, was de GMT-Master bedoeld als een instrument voor piloten om meerdere tijdzones bij te houden tijdens intercontinentale vluchten. Sindsdien is het horloge uitgegroeid tot een waardevol stuk voor horlogeverzamelaars en een gewilde metgezel voor wereldreizigers. Met zijn kenmerkende draaibare bezel, robuuste constructie en elegante uitstraling blijft de Rolex GMT-Master een symbool van precisie en verfijning in de wereld van luxe horloges.

Het was ook Marlon Brando die deze klassieker, een Rolex GMT ref. 1675, in Francis Ford Coppola’s iconische film ‘Apocalypse Now’ uit 1979 rond de pols had en wat onlangs en boven alle verwachtingen heen, niet minder dan 5,1 miljoen dollar heeft opgebracht bij een veiling bij veilinghuis Phillips.

Leuk weetje, volgens Marlon Petra Brando Fischer, Marlon Brando’s dochter, werd haar vader gevraagd het horloge af te doen tijdens het filmen in de Filipijnen omdat het te opvallend was. Brando’s reactie? “Als ze naar mijn horloge kijken, doe ik mijn werk als acteur niet goed.”

Oh ja, wil je zelf een Rolex GMT-Master, dan ben je minstens al 10.900 euro kwijt, een prijs die in veelvoud kan oplopen naargelang de keuze van materiaal, bazel en band.

You May Also Like

Netflix-Tip: Sex Education seizoen 3 is in aantocht (video)

Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen op Moordale High. Met de nieuwe directrice Hope ...

Een geurtje voor zwoele zomers: BVLGARI MAN RAIN ESSENCE

Zomers fris  BVLGARI MAN RAIN ESSENCE viert de kracht van regen in een flesje. ...

Deze Bugatti pooltafel is de eyecatcher van jouw mancave

Hier wil je niet in het laken stoten We bekennen, wij zijn grote fan ...