Te koop: Luxejacht van Lil Kleine’s schoonvader (€75.000.000)

Iemand wat sollen over?

Lil Kleine is verliefd en iedereen mag het weten, althans dat vertelde hij onlangs toen we hem tegen het lijf liepen op The Day Before Tomorrow, het festival in Brasschaat. En of hij een goede partij gekozen heeft met zijn Anna. Zo is zij de dochter van Henk Groeneveld, een steenrijke Nederlandse ondernemer die zijn optrekje heeft in België, meer bepaald Meersel-Dreef, een dorpje dat bij Hoogstraten hoort. De man, goed voor een vermogen van zo’n 400 miljoen euro is ook een autoverzamelaar en heeft bijvoorbeeld een LaFerrari in zijn garage staan.

Niet in zijn garage maar gelegen in één of andere Zuid-Franse haven, zijn jacht Somnium wat in het Latijns ‘droom’ betekent. Dat doet de man nu van de hand voor het astronomische bedrag van 75 miljoen euro.

Somnium is ontworpen door Studio De Voogt met een prachtig interieurontwerp van FM Architettura. De aluminium romp ziet er goed uit en werd ook gekozen om de efficiëntie te verbeteren en te zorgen voor de geringe diepgang die nodig is om naar believen de mooiste plekjes te verkennen. Eenmaal voor anker op hun bestemming, kan de familie gebruik maken van alle voordelen van een afgesloten tendergarage en een speciale duikuitrustingopslag. Degenen die ervoor kiezen om aan boord te blijven, worden evenzeer verwend op de grote buitendekken waaronder een exclusieve lounge op het voordek, een zwembad met verstelbare bodem en tegenstroom op het achterdek en een uitnodigend jacuzzi-eiland op het zonnedek. Hoogtepunten in het interieur die te zijner tijd worden onthuld, zijn onder andere een fitnessruimte met een neerklapbaar platform, een eigenaarshut met balkon en vier ruime gastensuites op het benedendek.

Waarom multimiljonair Henk Groeneveld van zijn superjacht, dat slechts drie jaar oud is, af wil, is niet bekend al weten we van andere superjachteigenaars dat er maar twee momenten zijn dat je erg gelukkig bent met een jacht… de dag dat je het koopt en vooral de dag dat je het verkoopt.

Wil ook jij minstens één dag gelukkig zijn en een bod doen? Dat kan natuurlijk… meer info vind je hier.

Foto’s: Feadship

 

You May Also Like

Ozark Henry over twintig jaar ‘Birthmarks’ (Interview)

Ozark Henry toert momenteel door Vlaanderen naar aanleiding van de twintigste verjaardag van zijn succesvolle ...

Afscheid Ansatz der Maschine in stijl met frontman Mathijs Bertel (Interview)

Ansatz der Maschine schreef met ‘Tunguska’ een album over hoe tijd en ruimte tegelijk ...

OMEGA eert Olympische Spelen in Parijs met deze heerlijke horloge

Goud-zilver-brons Als eerbetoon aan de drie iconische medailles op de Olympische Spelen, combineert dit ...