🎥 Dit is de nieuwe Lancia Rally Car

En hopelijk eentje die zijn naam alle eer aandoet

Dat Lancia een geschiedenis heeft in de rally, hoeven we jullie niet te vertellen. Zelf zijn wij ooit getuige mogen zijn van al dat erfgoed tijdens een bezoek aan FCA Heritage, een museum van de overkoepelende Lancia-, Alfa Romeo-, Fiat-,… group.

Na de presentatie van de New Lancia Ypsilon, de eerste auto van het nieuwe tijdperk, zetten ze onlangs een nieuwe stap op weg naar Renaissance, om de meest brute en radicale ziel van het merk te benadrukken en de toewijding aan het focussen op prestatiegerichte modellen, de HF-modellen.   “Keren we terug naar de Rally?” vroeg Luca Napolitano, CEO van het merk Lancia, zich nog openlijk af? Goed wetende dat dat plan al op tafel lag, is er nu de Lancia Ypsilon Rally 4 HF die afgelopen week in België werd voorgesteld door niemand minder dan Mike Biasion.

Miki Biasion, de meest succesvolle Italiaanse rallyrijder aller tijden en tweevoudig wereldkampioen, werkt mee aan de ontwikkeling van de Lancia Ypsilon Rally 4 HF en de New Lancia Ypsilon HF.De afstelling, het remmen en de motorkalibratie van de Lancia Ypsilon Rally 4 HF zijn verfijnd met de steun van Miki Biasion, met een voortdurende verbeteringsaanpak gericht op het garanderen van de beste prestaties in de race. Ook belangrijk is de bijdrage van Miki Biasion aan het Lancia Product en Engineering team voor de ontwikkeling van de Nieuwe Lancia Ypsilon HF: dankzij zijn ervaring en kennis van Rally en in het licht van de laatste tests die zijn uitgevoerd, bereikt het vermogen van de elektromotor 280 PK.

Hierbij wat beelden van de onthulling.

You May Also Like

Bij deze ‘retro’ Aston Martin V12 Speedster krijg je een helm bij

En dat is nodig ook… Het zit ‘em in de details. Daar waar de V12 ...