Geruchten bevestigd: Er komt een BMW M3 Touring

Moet de Audi RS4 zich stilaan zorgen maken?  

Mogelijks zullen ze zich toch ietwat ongemakkelijk voelen want waar het aan het begin van deze week nog maar geruchten waren, bevestigt BMW het nu zelf. De mannen uit München gaan voor het eerst in de geschiedenis een M3 Touring bouwen! Driewerf hoera want eindelijk, na decennia zeuren, komt er een break naast de sedan of coupé en hoeven BMW-fans die toch liever wat extra lengte willen zich niet alleen op de vrienden van Alpina te richten.

Een eerste foto is dan ook ondertussen onthuld. De wagen, voorzien in 2023 zal dan een dodelijke combo van een functionele wagen, lees als meer plaats en intelligente functionaliteiten, en M-prestaties worden.

Wat we al weten over de prestaties? Niets al zal er onderhuids wel een zes-in-lijn krachtbron liggen die de straatstenen uit de grond trek. De testen, die ongeveer twee jaar in beslag zullen nemen, beginnen eerstkomende weken, zonet dagen met testrondjes op de Nordschleife. We verwachten dan ook de eerste, gecamoufleerde, foto’s snel.

Uiterlijke kenmerken zijn er uiteraard ook nog niet maar als het in de lijn ligt van de sneak peeks die we al kregen met de M3 sedan, komt ongetwijfeld ook de grote grille van de 4-serie terug. Afwachten wat dat gaat geven maar laat duidelijk zijn dat de verwachtingen na zoveel jaren enorm hoog zal liggen.

You May Also Like

Dit is het uitzwaaimodel van de Lamborghini Aventador

Dankjewel en merci!  Lamborghini trekt met de LP 780-4 finaal een streep onder zijn ...

Ellen Leysen is klaar voor de 24u van Zolder (Interview)

MenStyle en racen? Het is een steeds vaker voorkomend topic. Naast de 24u van ...

Na de EQS lanceert Mercedes nu ook de EQB

Ze blijven elektrische wagens uit hun hoed toveren… Er wordt tijdens deze coronaperiode een ...