Nieuws uit de F1-paddock: Lewis Hamilton is nu ook ontwerper voor Dior

En viert dat met een gloednieuwe capsulecollectie

Ok, misschien is het dit weekend eerder Brad Pitt in plaats van Max Verstappen of Lewis Hamilton die in Spa-Francorchamps de show steelt maar dat neemt niet weg dat die laatste ook leuk nieuws te melden had.

Zo komt Lewis Hamilton met het bericht dat hij naast F1-coureur nu ook modeontwerper is. We wisten al dat Lewis een voorliefde had voor dure designmerken en dat hij niet verlegen is in de paddock op te duiken in een opmerkelijke creatie zoals bijvoorbeeld de blauw-zwarte Burberry-kilt tijdens de GP van Turkije of een volledig paarse cargo-geïnspireerde ensemble van Fendi.

Nu is het de beurt aan Dior en dat gaat wat verder dan enkel een outfit showen. Zo heeft Lewis met Dior een heuse capsulecollectie gelanceerd. Een capsule wat? Wél, een capsule garderobe is een minimalistische kledingcollectie die op verschillende manieren kan worden samengesteld om verschillende outfits en gelegenheden te bedekken. Het doel is om voor elke gelegenheid een outfit te hebben die geschikt is zonder overmatige kledingstukken te bezitten. En gelegenheden genoeg als je Lewis heet, toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

Het resultaat? ‘Een symbiose van couture en functionaliteit‘, aldus Diors creatief directeur Kim Jones. Ook Lewis is laaiend enthousiast over zijn collectie dat bestaat uit truien, sneeuwparka’s, sneakers en accessoires die streetwear en outdoorcultuur combineren met de gekende Dior-touch.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

Werken met Kim en het getalenteerde Dior-team is een droom voor mij. Ik was zeer vereerd toen Kim mij vroeg of ik dit met hem wilde ontwerpen. Onze waarden en ideeën liggen op één lijn, waardoor het gemakkelijk is om een ​​creatieve collectie tot leven te brengen. Wij focusten ons op duurzame beslissingen en ik haalde inspiratie uit mijn Afrikaanse roots. Dat zie je terug in de keuze voor bepaalde stoffen, de natuurlijke materialen, evenals de zeer levendige kleuren’.

De eerste stuks uit zijn Lifestyle Capsulecollectie zullen in de Dior-stores (en ongetwijfeld online) beschikbaar zijn vanaf 17 oktober.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

Cover: Instagram

 

 

You May Also Like

Marble Sounds over hun betoverende titelloze nieuwe plaat

Onlangs verscheen het nieuwe, titelloze album van Marble Sounds. De singles ‘Quiet’, ‘Never Leave ...

Audi lanceert R8 Green Hell Edition

Een eerbetoon aan de succesvolle R8 LMS Vijf overwinningen, dat is de voorlopige balans ...