Tag Heuer lanceert speciale Formula 1 INDY 500 Special Edition

26 mei is het zover

De drie meest legendarische autoraces ter wereld? De Formule 1 Grand Prix van Monaco, de 24u van Le Mans en de Indy 500, ook wel de Triple Crown genoemd. Het winnen van deze drie legendarische autoraces is een huzarenstukje dat tot op de dag van vandaag slechts door 1 man is gehaald, Graham Hill. Ook Juan Pablo Montoya beweert ooit de drie races te hebben gewonnen maar dat is niet helemaal juist. Hij won hij de 24 uur van Le Mans alleen bij de LMP2-klasse en daarmee niet het overall klassement. De enige actieve rijder die momenteel één overwinning van deze Triple Crown staat is Fernando Alonso. Hij heeft de GP van Monaco en 24 uur van Le Mans al in de ‘sjakos’. Of we de tweevoudig Formule 1-wereldkampioen ooit een keer gaat deelnemen aan de Indy500? Wie zal het zeggen. In ieder geval nog niet komend weekend wanneer de 108e editie van de Indy 500 zal worden verreden.

In kader van deze race komt Tag Heuer met een Special Edition van zijn iconische Formule 1 horloge, desondanks de Formule 1 niks te maken heeft met de Indy 500. Daar Tag Heuer al sinds 2011 voor de Amerikaanse IndyCar-serie de officiële tijdwaarnemer is, heeft het gepast geacht als eerbetoon de 11de index in rood te markeren op de quartz chronograaf die door zijn eigen naam en nalatenschap doordrenkt is van autosporttraditie.

En daar houdt het niet op. “Indy 500” wordt ook prominent weergegeven in de buurt van de top van de keramische bezel’s tachymeter indices, terwijl de gouden “Indianapolis Motor Speedway”-vleugels verschijnen in het midden van de chronograaf op 6 uur. De achterkant van de kast is gegraveerd met het iconische Indy 500-logo en de vermelding “special edition”, terwijl de contrasterende kleuren van de asfaltachtige, zwart-rode wijzerplaat bijdragen aan de ‘high-octane’ uitstraling.

Een klassieke armband en stalen vouwsluiting met een dubbel veiligheidssysteem en racepilootverlengstuk zorgen ervoor dat het horloge over een racepak gedragen kan worden. Het zal voormalig Indy 500-kampioen Alexander Rossi zijn die als Tag Heuer ambassadeur een Formula 1 INDY 500 Special Edition om zijn pols zal dragen tijdens de 108e race op 26 mei.

Zelf een Special Edition in jouw collectie? Dat kost je dan 2.350 euro en bestellen kan HIER.

 

 

 

You May Also Like

MenStyle op bezoek bij Red Lion en Frederique Constant ambassadeur Vincent Vanasch

Kunnen wij ‘The Wall’ kloppen? Vergeet Thibaut Courtois, Vincent Vanasch is onze nummer 1 ...

Wordt Tesla Model Y Super Yacht Elon Musks nieuwe speeltje?

Van één ding heeft hij alvast geen last… Eigenaars van superjachten kennen maar twee ...

LEGO voor volwassenen… nu al een hit voor komend najaar

Me-time Wat geef jij cadeau aan een vriend, vriendin of familielid tijdens de feestdagen? ...