Lancia start terug met Rally!

En dit is het eerste beeld

Vanaf vandaag zullen de harten van vele fans en rallyfanaten weer sneller slaan. Lancia heeft besloten om terug te keren in de rallywereld, te beginnen bij de basis – Rally 4, het kloppende hart van de rallysport. De klasse staat voor pure passie, met jonge coureurs die hun carrière beginnen met de passie om de professionals van de toekomst te worden. Een nieuw begin in perfecte Lancia-stijl, gekenmerkt door ambitie, pragmatisme en nederigheid, in lijn met de missie en het DNA van het merk.

Tot op de dag van vandaag is Lancia het meest succesvolle merk aller tijden in de rallywereld, met 15 wereldkampioenschappen rally, drie wereldkampioenschappen voor constructeurs en endurance, één 1000 Miglia, twee keer de Targa Florio en één keer de Carrera Panamericana. 

De Lancia Ypsilon Rally 4 HF wordt aangedreven door een 1,2-liter driecilinder 4-kleppen turbomotor die 212 pk levert. Uitgerust met voorwielaandrijving met mechanische 5-versnellingsbak en mechanisch sperdifferentieel, is dit high-performance model de ideale oplossing voor alle rallyliefhebbers, maar ook een serieuze kandidaat voor coureurs die streven naar de overwinning in de R4-klasse en in de kampioenschappen met tweewielaandrijving.

LANCIA CORSE HF logo

Naast het HF-logo markeert de Lancia Ypsilon Rally 4 ook de terugkeer van het “LANCIA CORSE HF” logo, de legendarische handtekening van racewagens.

Het merk Lancia werd geïnspireerd door het historische logo, nu herzien met een eigentijdse flair om vooruit te kijken naar de toekomst, in lijn met het renaissanceplan van het merk.

Het woord “CORSE” wordt nu geschreven in een speciaal lettertype. 

De schuine graphics die voor het logo zijn gebruikt, zijn bedoeld om het concept van snelheid uit te drukken, dat typerend is voor de racewereld, waardoor er een stilistische consistentie ontstaat met de vorm van het HF logo. Zelfs de kleuren, zwart en wit, komen overeen met de originelen. Het logo kan zowel horizontaal als verticaal worden weergegeven.

You May Also Like

Hier is de nieuwe Mini Countryman

Of hoe Mini maxi wordt… Groot feest op de IAA in München waar Mini ...

MenStyle Road Test: Audi A8 L 50 TDI Tiptronic quattro

Baden in luxe Nadat we er al eens een dagje van konden proeven als ...

Jutta Leerdam doet schaatsbaan smelten met miljoenen bekeken video

Hier willen we wel eens een Elfstedentocht mee doen Toegegeven… het is ongeveer 25 ...