Nog leuker! De BMW Z4 M40i Pure Impulse Edition

Nog meer impulsen

Voor wie leuk nog niet leuk genoeg is, is er nu een speciale versie van de BMW Z4 M40i, die we EERDER al eens testten en nauw verwant is met de ook al erg leuke Toyota GR Supra. Het ‘extra’ leuke aan de Z4 ‘Pure Impulse Edition’? Achterwielaandrijving én een handbak! Freude am Fahren op zijn best!

Wat er niet veranderd is, is de zes-in-lijn onder de motorkap. Die levert nog steeds 340 Duitse raspaardjes en ontwikkelt maximum 500 Nm aan koppel. Dit moet het dakloze duiveltje in 4,6 seconden naar 100km/u doen snellen… voor de echte ‘kunners’ want laat duidelijk zijn dat met zoveel kracht op de achterwielen de gewone sterveling wel wat teveel wielspin en zwarte strepen op het asfalt zal achterlaten. De topsnelheid is ‘beperkt’ tot 250 km/u. Genoeg voor onze perfect aangelegde autosnelwegen, toch?

Wel veranderd? Enkele uiterlijke kenmerken zoals daar zijn de koetswerkkleur ‘Frozen Deep Green’ of ‘San Remo Grün’, zwart glansende zijspiegels, donker gemaakte badges, een interieur in Vernasco-leder en een vintage versnellingspook. Dit alles standaard afgeleverd met Variable Sport Steering, het  adaptieve M-onderstel, 19 inch lichtmetalen M-velgen vooraan en 20 inch lichtmetalen M-velgen achteraan, M Sport-remmen inclusief rode remklauwen en en het M Sport-differentieel.

Kostprijs van dit alles? Dat is nog eventjes geheim. Niet geheim? De productiedatum. Die zou nog voor de lente starten. Dus wie nog op zoek is naar een leuke dakloze tegen de zomer? Dan is dit misschien wel het mannetje!

You May Also Like

Ferrari P80/C…one of a kind!

Een uniek exemplaar… Helaas gaan we deze krachtpatser nooit op de openbare weg zien ...

Laat de zomer maar komen met de Mercedes-AMG SL 63 E Performance

Een cabrio om duimen en vingers van af te likken Verrast zijn we niet ...

Lamborghini Countach uit ‘The Wolf of Wallstreet’ staat te koop

Wie weet ben jij wel de nieuwe Jordan Belfort Een van onze favoriete films? ...