Bruut, bruter, bruutst: Toyota Yaris GRMN

Gazoo Racing Masters of the Nürburgring

Leuk nieuws vanuit het autosalon in Tokio. Daar heeft Toyota het doek getrokken van een nog brutere Yaris GR, de Yaris GRMN, wat staat voor ‘Gazoo Racing Masters of the Nürburgring’. Lichter, stijver en alles bij elkaar Nog speelser.

 

Lichter? Met dank aan een uitgebalanceerd dieet op koolstofvezel (motorkap, dak, spoiler) en het uitblijven van een achterbank zet deze kleine krachtpatser 20 kilogram minder op de wegschaal. Stijver? Met dank aan 565 extra lasnaden? Speelser? Getuige een verbeterde manuele zesbak met kortere overbrengingsverhouding en de gekende 261 pk (360 Nm koppel) sterke 1,6 liter driepitter die zijn kracht netjes overdraagt op de vier wielen.

Tot zover allemaal het leuke nieuws, nu het mindere. Er worden slechts 500 exemplaren van gemaakt én er zal er (in principe) ook geen enkele het Japanse eiland verlaten. Daar sta je dan met je GRMN, die niet eens de Groene Hel van dichtbij zal zien.

 

You May Also Like

Lamborghini gaat aan de stekker

Vanaf 2025 Zeventien jaar…zolang heeft het geduurd alvorens de Lamborghini Estoque Concept een productiemodel krijgt, ...

Aston Martin DBS Superleggera Volante is summerproof

Laat de zomer maar beginnen… Wat hebben wij toch een beetje spijt in de ...

De allerlaatste Bugatti met W16-motor wordt deze week geveild

Iemand een paar miljoen over?  Komende woensdag, 1 februari wordt de Bugatti Chiron Profilée, een ...