Bruut, bruter, bruutst: Toyota Yaris GRMN

Gazoo Racing Masters of the Nürburgring

Leuk nieuws vanuit het autosalon in Tokio. Daar heeft Toyota het doek getrokken van een nog brutere Yaris GR, de Yaris GRMN, wat staat voor ‘Gazoo Racing Masters of the Nürburgring’. Lichter, stijver en alles bij elkaar Nog speelser.

 

Lichter? Met dank aan een uitgebalanceerd dieet op koolstofvezel (motorkap, dak, spoiler) en het uitblijven van een achterbank zet deze kleine krachtpatser 20 kilogram minder op de wegschaal. Stijver? Met dank aan 565 extra lasnaden? Speelser? Getuige een verbeterde manuele zesbak met kortere overbrengingsverhouding en de gekende 261 pk (360 Nm koppel) sterke 1,6 liter driepitter die zijn kracht netjes overdraagt op de vier wielen.

Tot zover allemaal het leuke nieuws, nu het mindere. Er worden slechts 500 exemplaren van gemaakt én er zal er (in principe) ook geen enkele het Japanse eiland verlaten. Daar sta je dan met je GRMN, die niet eens de Groene Hel van dichtbij zal zien.

 

You May Also Like

MenStyle On Tour: Lancering Alfa Romeo 33 Stradale in Milaan

Een wedergeboorte waar wij instant wild van worden  En of we uitkeken voor een ...

Brabus neemt GLS 63 AMG onder handen en doopt hem Super Sport SUV Brabus 800

Wanneer snel en bruut niet snel of bruut genoeg is… Brabus maakt er een ...

Ford GT krijgt nieuwe gelimiteerde speciale reeks

40 stuks… We zien het wel meer, constructeurs van supersportwagens die hun toppertjes in ...