Koop een Abarth 595 en krijg een gratis circuitsessie op Spa-Francorchamps

Het mooiste circuit ter wereld

Er gaat geen half jaar voorbij of de heren bij Abarth lanceren wel een nieuwe variant op de 595. En nu is het eentje die we een warm hart toedragen, een ode aan het mooiste circuit ter wereld, Spa-Francorchamps.

De oplage van deze versie is beperkt tot 150 exemplaren en die je zowel in de hatchback als cabrio kan bestellen. Nog te kiezen, de kleur. Hier heb je de keuze uit het Nero Scorpione, het Giallo Modena en het Rosso Abarth. Juist, de Belgische vlag. Koetswerkleuren die ook perfect matchen met het contrasterende “Kit Colori” met zijn bijpassende bumpers, remklauwen en spiegelkappen. Verder zien we in deze Spa-Francorchamps versie ook nog specifieke Abarth-stickers aan de zijkant, lichtmetalen 17-inch velgen, een speciale badge op de kofferklep, rode veiligheidsgordels, een genummerd embleem op het dashboard en, het gehoor wil ook wat, het nieuwe Record Monza Sovrapposto-uitlaatsysteem. Plofjes gegarandeerd.

Onderhuids vinden we de gekende 1,4 liter turbobenzine terug. Die levert 165 pk (230 Nm) af op de voorwielen. Goed voor een spurtje van 7,3 seconden naar 100 en een topsnelheid van 218 km/u. Schakelen doe je manueel maar ook een sequentiële bak met peddels aan het stuur zijn een optie. Al gaat onze voorkeur, na een test, te gaan voor de handbak.

Kostprijs? 24.950 euro inclusief een uitnodiging voor een Circuit Experience op het mooiste circuit ter wereld.

You May Also Like

MenStyle On Tour: Autoworld Brussels (Fotoreportage)

Hét museum voor mensen waar benzine door de aderen stroomt Wie nog tot zondag ...

MenStyle Road Test: BMW M2 CS

Een verraderlijk duiveltje Heerlijk, heerlijker, heerlijkst…drie superlatieven die we mogen gebruiken als we het ...

Audi A8 krijgt een facelift

Een opfrisbeurt… Daar waar menig model wel eens een detoxkuur, botoxsessie en zelfs een ...