Koop een Abarth 595 en krijg een gratis circuitsessie op Spa-Francorchamps

Het mooiste circuit ter wereld

Er gaat geen half jaar voorbij of de heren bij Abarth lanceren wel een nieuwe variant op de 595. En nu is het eentje die we een warm hart toedragen, een ode aan het mooiste circuit ter wereld, Spa-Francorchamps.

De oplage van deze versie is beperkt tot 150 exemplaren en die je zowel in de hatchback als cabrio kan bestellen. Nog te kiezen, de kleur. Hier heb je de keuze uit het Nero Scorpione, het Giallo Modena en het Rosso Abarth. Juist, de Belgische vlag. Koetswerkleuren die ook perfect matchen met het contrasterende “Kit Colori” met zijn bijpassende bumpers, remklauwen en spiegelkappen. Verder zien we in deze Spa-Francorchamps versie ook nog specifieke Abarth-stickers aan de zijkant, lichtmetalen 17-inch velgen, een speciale badge op de kofferklep, rode veiligheidsgordels, een genummerd embleem op het dashboard en, het gehoor wil ook wat, het nieuwe Record Monza Sovrapposto-uitlaatsysteem. Plofjes gegarandeerd.

Onderhuids vinden we de gekende 1,4 liter turbobenzine terug. Die levert 165 pk (230 Nm) af op de voorwielen. Goed voor een spurtje van 7,3 seconden naar 100 en een topsnelheid van 218 km/u. Schakelen doe je manueel maar ook een sequentiële bak met peddels aan het stuur zijn een optie. Al gaat onze voorkeur, na een test, te gaan voor de handbak.

Kostprijs? 24.950 euro inclusief een uitnodiging voor een Circuit Experience op het mooiste circuit ter wereld.

You May Also Like

Omdat exclusief nog niet exclusief genoeg is: Bugatti Chiron Super Sport ‘Golden Era’

Kostprijs? Niet één maar zowat alle ribben uit het lijf… Bugatti? Veel exclusiever dan ...

MenStyle Weekend Tip: De TotalEnergies 24 Hours of Spa

Wij zijn er weer bij De 24 uur van Spa-Francorchamps is een jaarlijkse race ...

Supercar Blondie rijdt mooiste BMW ooit (3.0 CSL Hommage R)

Wat een beauty… En dan hebben we het deze keer niet op de ravissante ...