De 15e Love Bugs Parade wordt “Driven by Love”

Met een knipoog naar Valentijn 

Voor de 15e editie gaven meer dan 300 eigenaars van Volkswagen Kevers, Beetles en Combi’s gehoor aan de oproep voor dit jaarlijkse evenement, dat iedereen aantrekt die verliefd is op dit sympathieke autootje en zijn grote broer de Transporter, beter bekend als de ‘Combi’.

Met een knipoog naar Sint-Valentijn, het feest van de geliefden, en de film “Herbie, the Love Bug” heeft de Love Bugs Parade ook buiten onze landsgrenzen naam gemaakt. De meeste deelnemers komen uit alle hoeken van België, maar er rijden ook auto’s mee die ingeschreven staan in Nederland, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg.

Om 10 uur is het verzamelen geblazen op de esplanade van het Jubelpark vóór Autoworld, maar het is tussen 12 uur en 14 uur (wanneer de start gepland staat) dat de sfeer zijn hoogtepunt bereikt.

Het is dan dat het publiek de unieke ambiance kan proeven op de Esplanade voor het museum Autoworld. Om 14.00 uur wordt het startschot gegeven en worden de auto’s losgelaten onder een vrolijk concert van claxons en gejuich. Dan gaat het richting Merode en de Tervurenlaan, waar de auto’s terechtkomen op het parcours dat in het roadbook beschreven staat. Deze route voert ons vrolijk gezelschap langs de Vorstlaan, de Terhulpensteenweg, de Lorrainedreef, de Harasdreef en de Duboislaan (voor het kasteel van Groenendael), om dan via een korte passage over de Ring en een ommetje naar het Afrikamuseum in Tervuren langs de Tervurenlaan terug te keren naar Autoworld.

De aankomst is voorzien rond 15.30 uur, waarna alle deelnemers uitgenodigd zijn voor een hapje en een drankje in een gezellige jazzy sfeer.

Iedereen is welkom op de Esplanade van het Jubelpark om de auto’s te komen bewonderen. En terwijl je wacht tot ze terug zijn, is een bezoek aan Autoworld een absolute aanrader! Bijna 250 historische voertuigen en een verbluffende tijdelijke tentoonstelling – “Porsche – Driven by Dreams” – verwelkomen de bezoekers, tot groot jolijt van jong en oud.

Love Bugs Parade 2023 from Autoworld Brussels on Vimeo.

You May Also Like

Milaan gewekt met het geluid van een Alfa Romeo F1

Ter gelegenheid van zijn 112e verjaardag Op de 112e verjaardag van de oprichting van ...

MenStyle Road Test: Nieuwe Range Rover D350 HSE

Een nieuwe generatie van de iconische Range Rover, dat maak je niet wekelijks mee, ...

Aston Martin DBX zet aanval in op Porsche Cayenne

Opnieuw een iconisch merk op de SUV-markt Toen ‘Porsche-puristen’ op de barricades gingen staan ...